Tala svenska-kafé Verket

IMs Tala svenska-kaféer är mötesplatser där barn, ungdomar och vuxna får hjälp med att träna sin svenska genom avslappnade samtal.

Som volontär hjälper du till i det pågående samtalet och för diskussionerna framåt. Volontärerna förbereder ibland ämnen att prata kring, anpassar samtal för olika språkkunskaper och står för praktiska göromål som att handla fika och ställa i ordning lokalen.

Uppdraget passar dig som är social, bra på att samordna och föra samman människor.

På grund av Corona är IMs tala svenska-café på Verket pausad, men vi har tala svenska-café på Järntorget och i Frölunda kulturhus – där du gärna får vara med som volontär. Vi söker också dig som vill vara digital tala svenska-vän.

DETTA FÖRVÄNTAR VI OSS:

Du ska kunna vara engagerad under minst ett halvår, gärna mer. Du ska kunna vara med på minst två tillfällen per månad. För att vara volontär på IMs Tala svenska-kaféer måste du ha fyllt 15 år. Innan du kan vara med måste du begära ut och visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister som gäller föreningars arbete med barn.

KONTAKT:

Om du är intresserad av att bli digital tala svenska-vän, vara med på tala svenska-caféet på Järntorget eller Frölunda kulturhus eller om du vill få info när vi startar vårt tala svenska-café på Verket igen, kontakta IMs kontor i Göteborg, region.vast@imsweden.org.

mån
15:30-16:45
Upprepas varje vecka
Verket, Lilla Stampgatan 1A
Åker du kollektivt? Ta dig till hållplats Norra Ullevi