Hoppa till innehåll

IM arbetar för en rättvis och medmänsklig värld.

Akutläge

Vi finns på plats. Och vi stannar kvar.

IM finns på plats i två krigszoner just nu – Gaza och Ukraina. Vi har arbetat där långt innan bomberna började falla och vi kommer att finnas kvar när dammet har lagt sig och det blir dags att bygga upp och läka.

Läs mer och swisha en gåva

Världen går åt fel håll.
Men det gör inte vi.

Vi kämpar för rättvisa och bygger demokrati

Social rättvisa

Vi vill ha demokratiska samhällen som främjar mänskliga rättigheter och omfamnar mångfald.

Social Rättvisa

Ekonomisk rättvisa

Vi vill att människor ska ha tillgång till och kontroll över ekonomiska resurser för att säkerställa sin överlevnad och värdighet.

Ekonomisk rättvisa

Klimaträttvisa

Vi vill ha ett säkert klimat för alla. Vi prioriterar de som lider mest av klimat￾förändringen, men som däremot har gjort minst för att orsaka den.

Klimaträttvisa

Senaste nytt

Ellen – en inspirationskälla i en malawisk by

Hon lät sex flickor bo gratis i sitt hus så att de kunde studera i lugn och ro innan grundskoleproven och hon undervisar om sex och samlevnad utifrån egna erfarenheter. Ellen Chalamanda har inte bara förändrat sitt eget liv i kampen mot fattigdom och diskriminering, hon har även förändrat tillvaron för kommande generationer av flickor i byarna runt Malawisjön. Det här är hennes historia.

Läs mer

I Frölunda möts hela världen

En efter en kommer deltagarna in i den lilla salen. Några har uppenbarligen träffats förut, andra presenterar sig som nya. De är människor från Östasien, Mellanöstern, Sydasien och Latinamerika – och volontärer främst från Frölunda eller i närheten. Efter några minuter har man spridit ut sig vid olika bord märkta med skyltar för att visa ungefär vilken nivå av språkkunskap de olika samtalen har. Sen börjar samtalen.

Läs mer

Att bevara en tradition – en familjs kärlek till keramik

I en värld som alltmer domineras av engångsprodukter tar en familj i Nepal ställning för att bevara sitt kulturarv genom att tillverka keramik. Med en kombination av tradition och nya färdigheter upprätthåller de inte bara familjens arv utan erbjuder också ett hållbart alternativ till plast.

Läs mer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med IM:s nyhetsbrev! Registrera din e-postadress så får du vårt regelbundna nyhetsbrev med uppdateringar från våra verksamheter runt om i världen. Via nyhetsbrevet får du också inbjudningar till kurser och evenemang som vi anordnar

Registrera dig

Verksamhetssiffror 2022

134706 tkr
… uppgick IM:s sammanlagda verksamhetsintäkter till.
82.3 procent
… av våra totala intäkter gick till bistånd. Administrationskostnader stod för 3,7 %, insamlingskostnader 15,5 % och -1,9 % gick till sparande.
200 partners
… samarbetar vi med, varav 113 i Sverige och 92 internationellt.
500 volontärer
… i Sverige arbetade med bland annat språkfika, kvinnoträffar, insamling och kampanjen Hjärta Demokrati.
5859 personer
… valde att bli medlemmar i IM. 509 fler än under 2021.
5 globala mål
… stöttade vi genom vårt arbete: 1, 5, 10, 16, 17.
Tavlan står inramad på en hylla.

Gåvoshop

Handla i IM:s gåvoshop

Varje gåva förändrar livet för någon

Shoppa

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med IM:s nyhetsbrev! Registrera din e-postadress så får du vårt regelbundna nyhetsbrev med uppdateringar från våra verksamheter runt om i världen. Via nyhetsbrevet får du också inbjudningar till kurser och evenemang som vi anordnar.

Registrera dig