Läxhjälp på Kortedala bibliotek

IM bedriver läxhjälp på tre bibliotek i Göteborg. Hit kommer både barn, ungdomar och vuxna för att få hjälp med bl.a. svenska, matte och engelska, men även andra ämnen. Många av de vuxna läser SFI (svenska för invandrare).

Det brukar vara mellan 8–25 personer som vill ha hjälp vid varje läxhjälpstillfälle och det behövs mellan 5-15 läxhjälpsvolontärer varje gång.

På grund av Corona är läxhjälpen på Kortedala och Lundby bibliotek pausad, men vi ger läxhjälp både på Världslitteraturhuset (Gamlestadens bibliotek) samt digitalt (läs mer här).

DETTA GÖR DU SOM VOLONTÄR:

Som volontär hjälper du besökarna med sina uppgifter enligt principen ”hjälp till självhjälp”. Vi förväntar oss inte att du ska vara expert i alla ämnen, ofta går det bra att hjälpas åt i gruppen.

DETTA FÖRVÄNTAR VI OSS:

Du ska kunna vara engagerad under minst ett halvår, gärna mer. Du ska kunna vara med på minst två tillfällen per månad. För att vara läxhjälpsvolontär måste du ha fyllt 15 år. Innan du kan vara med måste du begära ut och visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister som gäller föreningars arbete med barn.

KONTAKT:

Om du är intresserad av att engagera dig i digital läxhjälp, i läxhjälpen på Gamlestadens bibliotek eller om du vill ha info när vi startar läxhjälp i Kortedala igen, kontakta IMs kontor i Göteborg, region.vast@imsweden.org.

Kortedala bibliotek, Kortedala torg 9.
Åker du kollektivt? Ta dig till hållplats Kortedala Torg (spårvagn 6, 7 och 11).

Måndagar kl. 17-18:30.
(uppehåll under skollov)