Läxhjälp på Lundby bibliotek

IM bedriver läxhjälp på tre bibliotek i Göteborg. Hit kommer både barn, ungdomar och vuxna för att få hjälp med bl.a. svenska, matte och engelska, men även andra ämnen. Många av de vuxna läser SFI (svenska för invandrare).

Det brukar vara mellan 8–25 personer som vill ha hjälp vid varje läxhjälpstillfälle och det behövs mellan 5-15 läxhjälpsvolontärer varje gång.

På grund av pandemin har läxhjälpen i Lundby varit pausad, men vi hoppas kunna starta igen under hösten 2022. Vi behöver ytterligare volontärer för att kunna starta – anmäl gärna ditt intresse!

Vi ger i dagsläget läxhjälp både på Kortedala bibliotek, på Världslitteraturhuset (Gamlestadens bibliotek) samt digitalt.

DETTA GÖR DU SOM VOLONTÄR:

Som volontär hjälper du besökarna med sina uppgifter enligt principen ”hjälp till självhjälp”. Vi förväntar oss inte att du ska vara expert i alla ämnen, ofta går det bra att hjälpas åt i gruppen.

DETTA FÖRVÄNTAR VI OSS:

Du ska kunna vara engagerad under minst ett halvår, gärna mer. Du ska kunna vara med på minst två tillfällen per månad. För att vara läxhjälpsvolontär måste du ha fyllt 15 år. Innan du kan vara med måste du begära ut och visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister som gäller föreningars arbete med barn.

KONTAKT:

Om du är intresserad av att engagera dig i läxhjälpen på Lundby bibliotek när den startar, kontakta IMs kontor i Göteborg, region.vast@imsweden.org.

Lundby bibliotek, Borstbindaregatan 12a.
Åker du kollektivt? Ta dig till hållplats Vågmästareplatsen (spårvagn 5, 6, 10 och 13).

Måndagar 17.00-18.30
(uppehåll under skollov)