Tala svenska-kafé för kvinnor – Tynnered

IMs Tala svenska-kafé i Tynnered riktar sig enbart mot kvinnor som får hjälp med att träna sin svenska genom ett avslappnat samtal.

IM bedriver Tala svenska-kafé för kvinnor i Tynnered en gång i veckan, främst från närområdet Frölunda/Tynnered. Många av de deltagande kvinnorna har varit i Sverige länge (30-40 år) men kan trots detta ganska dålig svenska. Här får de hjälp med att träna sin svenska genom ett avslappnat samtal. Vi försöker handarbeta och många har med sig fikabröd m.m. Det är kul att prata om likheter och skillnader i mat och hantverk.

IM har ett väl fungerande samarbete mellan Stena Fastigheter och Hyresgästföreningen som båda oftast har personal på plats.

Uppdraget passar dig som är social, bra på att samordna och föra samman människor. OBS! Enbart kvinnor möjliga som volontärer.

På grund av Corona erbjuder vi för närvarande digitala samtal där en deltagare paras ihop med en volontär. Paren bestämmer själva när de vill prata och hur – mobilsamtal, Zoom, WhatsApp, Facetime eller annan teknik.

DETTA FÖRVÄNTAR VI OSS:

Du ska kunna vara engagerad under minst ett halvår, gärna mer. Du ska kunna vara med på minst två tillfällen per månad.

KONTAKT

Om du är intresserad av att engagera dig och/eller vill veta mer, kontakta IMs kontor i Göteborg, region.vast@imsweden.org.

okt
05
5 okt, 2020 12:00 - 14:00
Upprepas varje vecka
Briljantgatan i Tynnered