Tala svenska-kafé – Mötesplats Göteborg

IMs Tala svenska-kaféer är mötesplatser där barn, ungdomar och vuxna får hjälp med att träna sin svenska genom avslappnade samtal.

Som volontär hjälper du till i det pågående samtalet och för diskussionerna framåt. Volontärerna förbereder ibland ämnen att prata kring, anpassar samtal för olika språkkunskaper och står för praktiska göromål som att handla fika och ställa i ordning lokalen.

Uppdraget passar dig som är social, bra på att samordna och föra samman människor.

På grund av Corona erbjuder vi för närvarande digitala samtal där en deltagare paras ihop med en volontär. Paren bestämmer själva när de vill prata och hur – mobilsamtal, Zoom, WhatsApp, Facetime eller annan teknik.

DETTA FÖRVÄNTAR VI OSS:

Du ska kunna vara engagerad under minst ett halvår, gärna mer. Du ska kunna vara med på minst två tillfällen per månad. För att vara volontär på IMs Tala svenska-kaféer måste du ha fyllt 15 år. Innan du kan vara med måste du begära ut och visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister som gäller föreningars arbete med barn.

KONTAKT:

Om du är intresserad av att engagera dig i något av IMs Tala svenska-kaféer och/eller vill veta mer, kontakta IMs kontor i Göteborg, region.vast@imsweden.org.

okt
07
7 okt, 2020 17:30 - 19:00
Upprepas varje vecka
Mötesplats Göteborg, Södra Allégatan 1B
Åker du kollektivt? Ta dig till hållplats Järntorget!