INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

Barnrättspaket

200 kr

Barn har rätt att vara barn.

Flickor som Mariela på bilden ska inte behöva vara rädda för att giftas bort och föda barn innan de vuxit färdigt. De ska inte ryckas bort från skolan, tvingas till barnarbete eller förlora sina framtidsmöjligheter.

Med IMs Barnrättspaket ger du utsatta barn möjligheten till en trygg uppväxt. Då kan flickor som Mariela leka med sina vänner, gå i skolan och drömma om framtiden. Precis som det ska vara.

Med IMs Barnrättspaket bidrar du till att:
• barn inte utsätts för våld eller blir utnyttjade
• barnäktenskap och barnarbete försvinner i hela världen
• barn får gå i skolan och kan forma sin egen framtid

När du köper ett paket i IMs Gåvoshop deltar du i kampen för en medmänsklig värld fri från fattigdom och utanförskap. Du får ett fint gåvokort du kan ge till någon du tycker om. Samtidigt går ditt bidrag till IMs arbete för att stärka medmänniskor som har det svårt. 

Vänta inte, du kan ge ett otryggt barn en framtid redan idag!

Gåvoshop - FAQ

Se alla Dölj
 • Vad är ett gåvokort?

  Ett gåvokort är ett bevis på att du har köpt en symbolisk gåva från IM. När du har köpt en gåva får du ett kvitto med e-post och om du beställt kortet digitalt får du det som en bifogad pdf som du kan skriva ut och skriva en personlig hälsning på, eller som du kan mejla vidare till någon du vill uppvakta direkt.Beställer du ett tryckt kort skickar vi dig ett fint dubbelvikt gåvokort på posten som du sedan kan ge bort till någon i present. På insidan av kortet finns dels en text om vad pengarna går till, dels ett utrymme där du kan skriva en hälsning.

 • Kan jag beställa gåvokort via telefon?

  Självklart! Under perioden 13/11 till och med 20/12 når du gåvoshoppens ordertelefon på 010-205 15 58. Vi har öppet helgfria vardagar mellan klockan 10.00 - 16.00.Övriga delar av året kan du kontakta Givarservice, vardagar på 046-32 99 30 under kontorstid.

 • Går det att få digitala gåvokort?

  Ja, priset som anges för ett gåvokort i gåvoshoppen gäller ett digitalt kort. Du får ett digitalt gåvobevis, en pdf i stående format, som du kan skriva ut  eller mejla vidare till personen som ska få kortet. På sidan finns plats för dig att skriva en personlig hälsning till mottagaren. Du kan också lägga till ett tryckt kort som postas till dig för en extra administrationsavgift på 20 kronor. Administrationsavgiften överskrider aldrig 60 kronor, även om du köper fler än tre kort.

 • Vad innebär administrationsavgiften?

  Administrationsavgiften är en extra kostnad IM har för att kunna skicka ett tryckt kort (gåvobevis) till dig. Istället för att dra de pengarna från din gåva har vi valt att lägga dem som en extra avgift. På så sätt blir din gåva till att förbättra världen precis lika stor som om du valt ett digitalt kort. Administrationskostnaden är 20 kr per kort, men maximalt 60 kronor per beställning. Det betyder att du bara betalar 60 kr i administrationskostnad även om du beställer fler än 3 gåvokort samtidigt.

 • Var finns get-kortet?

  Vi har uppdaterat våra gåvokort och ändrat utseende och innehåll på dem, men pengarna går fortfarande till IMs livsviktiga arbete. Läs mer om Getkortet här.

 • Vart går mina pengar?

  Varje krona stärker IMs arbete mot fattigdom och utanförskap i de länder där vi är verksamma, bland annat genom insatser mot barnäktenskap och för flickors utbildning. Pengarna är inte öronmärkta till specifika projekt utan fördelas inom hela IMs verksamhet, som kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll ett vårt 90-konto som garanterar att vi använder pengarna effektivt och ansvarsfullt.Om du vill veta mer om hur vi använder pengarna, läs vidare här.

 • Skickar ni korten utomlands?

  Vad gäller de tryckta korten kan vi bara skicka dem inom Sverige. Bor du i Sverige skickar vi kortet hem till dig, och sen kan du självklart välja att skicka det vidare, vart som helst i världen. Det digitala gåvobeviset är enkelt att skicka vidare via mejl.

 • Kan jag beställa gåvokortet till någon annan?

  Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka kort du köper på webben till någon annan adress än din egen. Det tryckta gåvokortet skickas alltså hem till dig och du ser själv till att din mottagare får det. Om du beställer ett digitalt gåvokort får du det som en pdf som du genast kan skicka vidare till någon annan.Vill du beställa kort till någon annan under perioden 13/11 till 20/12 kan du ringa vår ordertelefon på 010-205 15 58.

 • Jag har inte fått mitt digitala gåvobevis, vad ska jag göra?

  Tyvärr hamnar det digitala gåvobeviset ibland i korgen för skräppost – kolla där. Finns det inte där får du höra av dig till oss så skickar vi ett nytt.Gåvoservice: 046-32 99 30

 • Hur räknar ni ut kostnadsexempel?

  Kostnadsexemplen på vår hemsida grundar sig på våra partnerorganisationers ekonomi. Om organisationen sysslar med barns utbildning så delar vi deras budget på hur många barn  de kan skicka till skolan, och får då fram kostnaden för ett barns skolgång. Däremot går den summan inte till ett enskilt barn; den sortens bidrag är  vällovligt och enkelt att förklara men gör liten skillnad i längden. Istället för att enskilda barn blir beroende av vårt bidrag kan många fler barn få utbildning genom att IM finansierar organisationer som gör hållbar skillnad i samhället. Läs mer om hur vi använder pengarna.

Du kanske också gillar

Världens julkort
Ge dina medmänniskor en framtid utan våld, fattigdom och utanförskap. Världens julklapp!
300 kr
Utbildningspaket
Förverkliga en flickas dröm om att utbilda sig till det hon vill och forma sitt eget liv.
350 kr
Försörjningspaket
Ge en kvinna chansen att köpa in getter eller grödor och skapa sig en stabil inkomst.
250 kr
Ungdomspaket
Väck ungdomars framtidshopp genom kunskap om deras kroppar och rättigheter.
150 kr