• IM
  • Arkiv
  • Fair trade-volontär fortsätter sitt engagemang i IM
Inga-Lill Persson, styrelsemedlem IM Lokalförening Lund.
Inga-Lill Persson, styrelsemedlem IM Lokalförening Lund. Eget foto.

Fair trade-volontär fortsätter sitt engagemang i IM

13 mars 2019 / LundSverige

Inga-Lill Persson har varit volontär i IMs Fair Trade-butik i Lund sedan 2010.

Hur började du som volontär för IM?

Det var 2010 som en före detta arbetskollega frågade om jag ville komma till butiken och hjälpa till med att slå in presenter och vara allmän hjälpreda. Efter ett tag fick jag en fast tid och så småningom blev jag ansvarig för att beställa varor från lagret. Från 2017 delade jag butiksansvar med en av de andra volontärerna.

Dina bästa minnen?

Det bästa var sammanhållningen i butiken, att vi hade ett så gott kamratskap. Sen var det naturligtvis väldigt roligt att sälja IMs fair trade-varor! Vi kände att vi var IMs ansikte utåt. Vi pratade om varorna men sålde också gåvokort och berättade om IMs verksamhet.

Som Lundabutikens kontaktperson i Lokalföreningen i Lund fick jag god inblick i de andra volontärverksamheterna och i IM. Jag var också med på medlemsresor både till Guatemala och till Jordanien och att se verksamheten med egna ögonstärkte mig i min roll som volontär i butiken.

Hur kommer du att fortsätta ditt engagemang?

När beskedet kom att IM Fair Trade skulle läggas ner kändes det så klart väldigt tråkigt. Jag hade ju varit med i IM-familjen sedan 2010 och tänkte att det kommer att bli jättetomt. Jag skulle sakna engagemanget och ville försöka ta upp det i en annan roll, så när jag fick frågan om att ställa upp som kandidat till ordförande i Lokalföreningens styrelse tackade jag ja. Jag känner för IM och vill inte släppa organisationen!