INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

  • IM
  • Arkiv
  • Skånska pantpengar blev miljon till IM
Per Tengborg och Johan Lundberg med en symbolisk check på en miljon
Per Tengborg från ICA Malmborgs (till vä) räcker över en check på 1 miljon till Johan Lundberg, IM. Foto: IM.

Skånska pantpengar blev miljon till IM

3 maj 2018 / Sverige

I flera år har ICA Malmborgs kunder samlat pengar till IMs verksamhet genom att donera pantpengar, köpa tygkassar eller gåvokort. Många bäckar små har nu nått hela en miljon, pengar som bland annat går till utsatta barn och kvinnor i tretton länder.

Med Ger Mera-kampanjen som startade för flera år sedan kan kunderna välja att skänka panten till IM när de använder pantmaskinerna i någon av de sex butikerna i Malmö Lund. För varje 50 000 kronor som kunderna samlar in, bidrar ICA Malmborgs med 10 000 kronor.

Kampanjen är populär och många kunder väljer att trycka på donera-knappen. Många har även valt att köpa de miljövänliga tygkassar som IM tillverkar i Indien hos en fair trade-certifierad producent och även de gåvokort som IM speciellt tagit fram för ICA Malmborgs kunder. I början av 2018 nådde insamlingen miljongränsen. Händelsen kommer att uppmärksammas med ett event i ICA Malmborgs butik på Caroli city i Malmö den 5 maj.

– Det 20-åriga samarbetet mellan ICA Malmborgs och IM är väldigt framgångsrikt och en stolthet för oss, säger Per Tengberg, köpman på ICA Malmborgs Caroli. Både ICA Malmborgs och IM har sin bas i Skåne och kombinationen av IMs lokala förankring och globala verksamhet gör organisationen till en perfekt samarbetspartner. Samarbetet och våra kampanjer skapar stolthet internt och är också en bidragande orsak till att många kunder väljer att handla i ICA Malmborgs butiker. För IM är samarbetet med ICA Malmborgs också viktigt.

– Samarbetet ger oss inte bara bidrag till vår verksamhet, det skapar också engagemang och kännedom om vad vi arbetar med. Dessutom bidrar försäljningen av tygkassar rent konkret till försörjning för de människor med funktionshinder i Indien som producerar kassarna. Malmborgs och IM drivs av många gemensamma värderingar och samma vilja att skapa förändring i världen, och det är därför vårt samarbete fungerar så bra, säger Johan Lundberg, ansvarig för företagssamarbeten på IM.