I 80 år har IM förändrat världen genom sina utvecklingsinsatser. Det som började med stöd till flyktingar under andra världskriget i Europa, spred sig och växte till en organisation som idag spänner över fyra världsdelar.

När vi 2018 firar vårt 80-årsjubileum uppmärksammar vi det genom att resa bak i tiden och leta upp personer som vi stöttat någon gång för länge sedan. Vi vill få svar på frågan om vi gjort någon nytta på lite längre sikt. Vad hände sen? När vi lämnat landet eller projektet?

IM 80 år - fem filmer

Fem filmer om människor som fått stöd från IM

I en serie filmer samt i text kan du hänga med oss ut i världen på sökande efter sex personer som vi inte vet vart de tog vägen och tagit reda på hur de lever idag: AlinafeTsering & PhurbaSofiaSuzan, Simona och Ilchi.

Se filmerna på Youtube här »

Dalai lamas framträdande på Malmö Live

Dalai lamas framträdande på Malmö Live 12 september 2018En fråga som varit närvarande för IM sedan 1960-talet är samarbetet med Hans Helighet Dalai lama och tibetanska folket. Dalai lama kom och besökte IM i september 2018 för att vara med i vårt 80-årsfirande. I samband med detta arrangerade IM ett event på Malmö Live, där Hans helighet höll ett framträdande runt temat The Art of Happiness and Peace. Se videoupptagningen av hans framträdande nedan.
Läs mer om Dalai lamas speciella relation med IM »

Erik Törner
Kommunikatör