INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

Projektledare Antirasism i arbetslivet

Vill du bidra till en medmänsklig värld? Vill du arbeta för en värld fri från fattigdom och utanförskap där alla kan ta del av sina rättigheter? Då är IM rätt arbetsplats för dig. Vi söker just nu en projektledare till vårt huvudkontor i Lund som ska driva projektet Antirasism i arbetslivet. Om du är en engagerad projektledare kan vi erbjuda dig en möjlighet att vara med och göra verklig skillnad för människor och samhällen. 

Beskrivning

I region Norra Europa arbetar IM för att stärka civilsamhällets utrymme och kapacitet, samt motverka socialt och ekonomiskt utanförskap. Vi arbetar i partnerekosystem med andra organisationer, företag och offentliga aktörer för att tillgodose rättighetsbärares tillhörighet i samhället. Vi stärker och skapar möjligheter för att gemensamt åstadkomma förändringar och skydda det civila samhällets utrymme.

Vi bekämpar diskriminering, både social och ekonomisk, och förbättrar ständigt våra metoder och lösningar för att åstadkomma förändring. För att skapa ömsesidig integration organiserar vi mötesplatser, till exempel kompismatchning eller frivillig rådgivning. Vi arbetar också med olika verktyg för att främja social och ekonomisk inkludering. Dessa aktiviteter möjliggör tillgång till det nya samhället och rättigheterna i det.

IM har beviljats medel från MUCF för att under ett år bedriva projektet Antirasism i arbetslivet, som syftar till att skapa kunskap, metoder och påverkan för en inkluderande arbetsmarknad.

Läs mer