Lokalförening Malmö

Vi tror på ett starkt civilsamhälle och vi vill vara en arena för engagemang för en bättre värld!

IM Malmö består av volontärer som tillsammans arbetar för ömsesidig integration och en medmänskligare värld.

Våra aktiviteter

Våra populära språkfikor finns på

  • Limhamns bibliotek på måndagar, 17.30-19.00
  • Malmö stadsbibliotek på tisdagar, 17.30-19.00
  • Rosengårdsbiblioteket på onsdagar, 16.30-18.00

På språkfikorna möts volontärer och deltagare som vill träna på att prata svenska. Samtalsämnena handlar om allt möjligt och ger förutom språkträning, en möjlighet att lära mer om varandras hemländer och kulturer.

Förra året startade vi även IM Young som syftar till att stärka unga människors aktivism och engagemang i samhällsfrågor. Följ IM Young på Instagram (imyoungsweden) för att se vad som händer.

I maj 2023 slår vi upp portarna till vår nya second hand-butik, Brittas. Butiken ligger på Möllevångsgatan 24 i Malmö.
Syftet med vår second-hand-verksamhet är att bidra till minskat miljöpåverkan, minskad ekonomisk ojämlikhet, skapa en välkomnande mötesplats och bidra till att finansiera IMs arbete i Sverige och världen.

Engagera dig!

Vill du också vara med? Vi tar väldigt gärna emot fler volontärer-, mer information om våra olika verksamheter hittar du här. Hör av dig till styrelsen i Malmö på malmo.lf@imsweden.org

Lokalföreningen drivs av medlemmarna. Som medlem gör du IM starkare. Våra argument väger tyngre och möjligheterna att påverka utvecklingen i samhället ökar. Dessutom är du med och påverkar hur organisationen arbetar genom rösträtt på årsmötet.

Kontakta styrelsen i Malmö:
malmo.lf@imsweden.org

Följ oss på Facebook: IM Individuell Människohjälp (Skåne)