På IM i Helsingborg finns ett flertal verksamheter tack vare volontärer som ger av sin tid och sitt engagemang. Ta gärna kontakt med oss om du vill bli volontär – kontaktuppgifter finns i sidans högerkant.

Här nedan finns IMs olika verksamheter i Helsingborg listade:

Aktiv Fritid

Många barn som är nyanlända eller lever i social utsatthet vill börja på en fritidsaktivitet men vet inte hur man kommer igång. Det kan bero på att man inte kan ta reda på var och när föreningsaktiviteter hålls eller att man inte vågar åka till föreningen själv. Aktiv Fritid är ett Arvsfonden-projekt där IM samarbetar med Helsingborgs stad, som ger IM uppgifter om barn som har ett önskemål att börja på en aktivitet. IM kontaktar en relevant förening och ordnar ett provtillfälle.
Som volontär åker man till provtillfället tillsammans med barnet och en vårdnadshavare, och utgör ett stöd i kontakten med till exempel tränare tills barnet känner sig trygg att fortsätta med sin fritidsaktivitet själv. Ett flexibelt och enkelt sätt att göra en stor insats!

RådRum

RådRum finns på flera orter runt om i Skåne, bland annat i Helsingborg, och erbjuder kostnadsfri, opartisk och konfidentiell samhällsrådgivning för alla som behöver stöd och vägledning för att ta sig vidare i samhället. Läs mer om RådRum och om hur du kan bli frivillig rådgivare.

Vid intresse

Vid intresse av någon av Helsingborgs verksamheter, kontakta Martin, Nihal eller Peter!

Martin Broms
Martin Broms
Samordnare RådRum Malmö/Helsingborg
Peter Lindqvist
Peter Lindqvist
Projektledare Aktiv Fritid Helsingborg

På gång i Helsingborg

Bli volontär