IMs lokalgrupp i Helsingborg välkomnar alla som vill bli volontärer eller delta i våra aktiviteter. Tveka inte att ta kontakt med oss om du är intresserad.

IM i Helsingborg driver den populära aktiviteten Aktiv Fritid som stöttar nyanlända barn att komma igång med föreningsaktiviteter.  Projektet finansieras av Arvsfonden och är ett samarbete med Helsingborgs stad.

Många barn som är nyanlända eller lever i social utsatthet vill börja på en fritidsaktivitet men vet inte hur man kommer igång. Det kan bero på att man inte kan ta reda på var och när föreningsaktiviteter hålls eller att man inte vågar åka till föreningen själv.

Aktiv Fritid är ett Arvsfonden-projekt där IM samarbetar med Helsingborgs stad, som ger IM uppgifter om barn som har ett önskemål att börja på en aktivitet. IM kontaktar en relevant förening och ordnar ett provtillfälle.

Som volontär åker man till provtillfället tillsammans med barnet och en vårdnadshavare, och utgör ett stöd i kontakten med till exempel tränare tills barnet känner sig trygg att fortsätta med sin fritidsaktivitet själv. Ett flexibelt och enkelt sätt att göra en stor insats.

Bli volontär
Peter Lindqvist
Projektledare Aktiv Fritid Helsingborg

På gång i Helsingborg

Yaman Tirou i poserar stolt med en baskeboll efter sitt första träningspass med det nya laget

Yaman hittade hem till sitt lag

12-åriga Yaman Tirou tycker om att spela basket. Genom Aktiv Fritid fick hon kontakt med ett lag och möjlighet att vara med och träna. Hennes lagkamrater hjälpte henne att snabbt komma in i spelet.”Det är coolt att vara med i ett lag”, tycker Yaman.

Foto: Lisa Jakalas / IM 2017.