På IM i Helsingborg finns ett flertal verksamheter tack vare volontärer som ger av sin tid och sitt engagemang. Ta gärna kontakt med oss om du vill bli volontär – kontaktuppgifter finns i sidans högerkant. Vi har också ett lokalkontor på Järnvägsgatan 41.

Här nedan finns IMs olika verksamheter i Helsingborg listade:

Aktiv Fritid

Många barn som är nyanlända eller lever i social utsatthet vill börja på en fritidsaktivitet men vet inte hur man kommer igång. Det kan bero på att man inte kan ta reda på var och när föreningsaktiviteter hålls eller att man inte vågar åka till föreningen själv. Aktiv Fritid är ett Arvsfonden-projekt där IM samarbetar med Helsingborgs stad, som ger IM uppgifter om barn som har ett önskemål att börja på en aktivitet. IM kontaktar en relevant förening och ordnar ett provtillfälle.
Som volontär åker man till provtillfället tillsammans med barnet och en vårdnadshavare, och utgör ett stöd i kontakten med till exempel tränare tills barnet känner sig trygg att fortsätta med sin fritidsaktivitet själv. Ett flexibelt och enkelt sätt att göra en stor insats!

Move It

Move It är ett projekt finansierat av Länsstyrelsen i Skåne som stöttar asylsökande vuxna att prova på olika idrottsaktiviteter. Det är ett sätt att öka kunskapen om stadens föreningsliv under trygga omständigheter och även ett sätt att hitta en idrottsaktivitet man kanske vill fortsätta med i längden.
Som volontär följer man med gruppen, provar på aktiviteterna tillsammans med deltagarna och ser till att alla trivs och hjälper till där det behövs. Träffarna sker ungefär en gång i veckan och som volontär följer man med minst två gånger i månaden. Varje träff är ca en-två timmar.

RådRum

RådRum finns på flera orter runt om i Skåne, bland annat i Helsingborg, och erbjuder kostnadsfri, opartisk och konfidentiell samhällsrådgivning för alla som behöver stöd och vägledning för att ta sig vidare i samhället. Läs mer om RådRum och om hur du kan bli frivillig rådgivare.

Vid intresse

Vid intresse av någon av Helsingborgs verksamheter, kontakta Martin, Nihal eller Peter!

Martin Broms
Martin Broms
Verksamhetsutvecklare/gruppledare Helsingborg
Nihal Ragab
Nihal Ragab
Samordnare RådRum Helsingborg
Peter Lindqvist
Peter Lindqvist
Verksamhetsutvecklare/gruppledare

På gång i Helsingborg

Bli volontär