INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

Världen utanför stannar inte!

20 mars 2020 / Bistånd Demokrati

"Även om det svenska samhället delvis stannar av, upphör inte behoven."

Martin Nihlgård
Generalsekreterare

Vi har alla en tuff tillvaro nu, med oro för coronaviruset, både för oss själva och för våra närstående. Media pratar nästan inte om annat och det finns oro för ekonomi och jobb. IM är helt beroende av människor som vill dela med sig och hjälpas åt.

I kristider kan det vara svårare att ge en gåva eller att orka engagera sig för andras utmaningar. Men vi vill inte behöva dra ner på vår verksamhet. För även om det svenska samhället delvis stannar av, upphör inte behoven.

Det är ett år sedan cyklonen Idai drog in över sydöstra Afrika och människor i Zimbabwe och Malawi kämpar fortfarande med effekterna av den. Som alltid är det kvinnor och barn som drabbas hårdast.

I Sverige finns behov av att vägleda människor in i vårt samhälle. Här gör IMs volontärer stordåd genom bland annat läxhjälp och språkfika.

Du är viktig för IM. Om du har möjlighet att stödja IMs verksamhet lite extra i dessa tider, eller känner någon som du vill värva till IM, så betyder det mycket för många.

För Joyce och hennes vänner – att de ska slippa att gifta sig medan de fortfarande är barn och kunna få lov att fortsätta gå i skolan. För skottskadade Rafael i El Salvador – att han ska kunna stödja fler människor med funktionsnedsättningar att få ett värdigt liv. Och för nyanlända i Sverige, för vilka coronaviruset är ytterligare en utmaning, ovanpå alla andra.

Joyce, Rafael och alla de som kämpar för att bygga upp tillvaron i Zimbabwe lever långt ifrån den berättigade oron för coronaviruset i Sverige. Vi vill kunna fortsätta att stödja dem.

Tack för att du är med oss.