Pengarna kommer fram

84% till verksamheten
13% till insamling
3% till administration

84% av våra intäkter används till vår verksamhet och 16% används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

100 kr/månad

Räcker till två indiska barns skolgång, lunch och undervisningsmaterial under ett år.

300 kr/månad

Räcker till utbildning om rätten till sin kropp för över 250 ungdomar i Guatemala.

500 kr/månad

Räcker till att 15 flickor i Nepal kan gå i skolan och därmed undvika barnarbete och sexhandel.

IM har 90-konto. Det innebär att Svensk insamlingskontroll regelbundet granskar vår ekonomi och redovisning. IM är också medlem i Giva Sverige (tidigare FRII), Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, som arbetar för etisk och professionell insamling.

Så här arbetar vi

IM ger människor kraft att ta sig ur fattigdom och utanförskap. Som fadder bidrar du inte bara med mat för dagen och utbildning, utan också egenmakt och framtidshopp.

Vart pengarna går

IMs månadsgivare är grundpelare som låter oss fortsätta förbättra världen. Vi använder pengarna smart och ansvarsfullt och ser till att de alltid hamnar rätt.

Livsviktiga gåvor

IMs gåvokort är perfekta presenter till någon du tycker om. Köp dem i vår gåvoshop och välj mellan ett tryckt kort eller ett digitalt kort att skriva ut och ta med till middagen eller kalaset.

Anmäl dig till IMs nyhetsbrev

Frågor & Svar - Bli månadsgivare

Ditt förtroende är viktigt för oss och därför gör vi allt vi kan för att dina gåvor ska göra så stor skillnad som möjligt. Vi granskar verksamheten i våra regioner regelbundet och arbetar ständigt för att minimera risken att pengarna hamnar i fel händer. Vi gör interna och externa utvärderingar, analyserar risker och kopplar in revisorer på alla nivåer. IM har även ett 90-konto som säkerställer att våra insamlade medel fördelas rätt. Läs mer om hur vi använder pengarna.

Dina pengar går till IMs arbete mot fattigdom och utanförskap världen över, så att människor kan förändra sitt liv med egen kraft. Om du vill veta mer om hur vi använder pengarna, till vem de går och hur vi vet att de kommer fram, läs vidare här.

Nej, du kan när som helst avsluta ditt månadsgivande. Maila då ditt namn och personnummer till info@imsweden.org eller ring vår givarservice på 046-32 99 30.

I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy

Kostnadsexemplen på vår hemsida grundar sig på våra partnerorganisationers ekonomi. Om organisationen sysslar med barns utbildning så delar vi deras budget på hur många barn  de kan skicka till skolan, och får då fram kostnaden för ett barns skolgång. Däremot går den summan inte till ett enskilt barn; den sortens bidrag är  vällovligt och enkelt att förklara men gör liten skillnad i längden. Istället för att enskilda barn blir beroende av vårt bidrag kan många fler barn få utbildning genom att IM finansierar organisationer som gör hållbar skillnad i samhället. Läs mer om hur vi använder pengarna.

Nej, pengarna fördelas mellan alla de länder där vi är verksamma. Det går till verksamhet som bedrivs av våra partnerorganisationer i respektive land. För att pengarna ska få maximal effekt fördelar IM stödet dit behovet är som störst och där vi ser att det gör mest nytta.