Bli fadder och förändra liv!

Som fadder ger du varje månad en gåva i en storlek som passar dig. Tillsammans med andra månadsgivare gör du ett värdefullt bidrag så att vi kan fortsätta förändra människors liv. Bli fadder och hjälp oss skydda barn från våld och fattigdom, stärka kvinnors självständighet och sprida framtidshopp där det behövs som mest. Ditt stöd betyder allt!

 • Lyft människor ur fattigdom och utanförskap
 • Gör en livsviktig insats som sprider glädje
 • Förändra världen på ett sätt som håller i längden
Välj månadsbelopp

Vänligen ange minst 25 kr.

300 kr/månad i ett år räcker till 12 flickors skolgång.

Gå vidare
1 Belopp
2 Uppgifter
3 Signering

Pengarna kommer fram

Diagram över hur pengarna används kring bli fadder och fadderskap
84% till verksamheten
13% till insamling
3% till administration

84% av våra intäkter används till vårt biståndsarbete och 16% används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

100 kr /månad
Räcker till två indiska barns skolgång, lunch och undervisningsmaterial under ett år.
300 kr /månad
Räcker till utbildning om rätten till sin kropp för över 250 ungdomar i Guatemala.
500 kr /månad
Räcker till att 15 flickor i Nepal kan gå i skolan och därmed undvika barnarbete och sexhandel.

Bli fadder och ge barn en framtid

Att få gå i skolan är livsviktigt för en flicka i Malawi. Utan utbildning riskerar hon både barnäktenskap och tidig graviditet. Men alla har inte råd med skolgång. För två år sedan tvingades Petronella sluta skolan eftersom hennes föräldrar inte hade råd, men tack vare IMs faddrar kunde Petronella återvända till skolan. Nu kan hon nå sin dröm om att bli sjuksköterska.

Bli fadder nu!
Fredrik Österlin

För mig är det viktigt att kunna bidra till en bättre värld och att göra det när man fyller år är ju dubbel glädje. Jag gillar IM för att ni känns som en genuin ”göra världen bättre-organisation”.

Fredrik Österlin
Givare, födelsedagsinsamling på Facebook

IM har ett 90-konto. Det innebär att Svensk insamlingskontroll regelbundet granskar vår ekonomi och redovisning så att den görs på bästa sätt. IM är också medlem i Giva Sverige (tidigare FRII), Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, som arbetar för etisk och professionell insamling.

Fadder – Frågor & Svar

Visa alla frågor och svar
 • Hur räknar ni ut kostnadsexempel?

  Kostnadsexemplen på vår hemsida grundar sig på våra partnerorganisationers ekonomi. Om organisationen sysslar med barns utbildning så delar vi deras budget på hur många barn  de kan skicka till skolan, och får då fram kostnaden för ett barns skolgång. Däremot går den summan inte till ett enskilt barn; den sortens bidrag är  vällovligt och enkelt att förklara men gör liten skillnad i längden. Istället för att enskilda barn blir beroende av vårt bidrag kan många fler barn få utbildning genom att IM finansierar organisationer som gör hållbar skillnad i samhället. Läs mer om hur vi använder pengarna.

 • Hur vet jag att pengarna kommer fram?

  Ditt förtroende är viktigt för oss och därför gör vi allt vi kan för att dina gåvor ska göra så stor skillnad som möjligt. Vi granskar verksamheten i våra regioner regelbundet och arbetar ständigt för att minimera risken att pengarna hamnar i fel händer. Vi gör interna och externa utvärderingar, analyserar risker och kopplar in revisorer på alla nivåer. IM har även ett 90-konto som säkerställer att våra insamlade medel fördelas rätt. Läs mer om hur vi använder pengarna.

 • Kan vi bestämma till vilket land eller projekt våra pengar ska gå?

  Ert bidrag går till verksamhet som bedrivs av våra partnerorganisationer i respektive land. För att pengarna ska få maximal effekt fördelar IM stödet dit behovet är som störst.

  IM ger människor kraft att ta sig ur fattigdom och utanförskap. Som fadder bidrar du inte bara med mat för dagen och utbildning, utan också egenmakt och framtidshopp.

  IMs faddrar är grundpelare som låter oss fortsätta förbättra världen. Vi använder pengarna smart och ansvarsfullt och ser till att de alltid hamnar rätt.

  IMs gåvokort är perfekta presenter till någon du tycker om. Köp dem i vår gåvoshop och välj mellan ett tryckt kort eller ett digitalt kort att skriva ut och ta med till middagen eller kalaset.