INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

Var med och förändra världen!

Som IM-fadder ger du en månadsgåva i en storlek som passar dig, så länge du vill. Ditt regelbundna stöd betyder att vi har större möjlighet att planera och samordna verkligt livsförändrande insatser för de mest utsatta. Med ett långsiktigt engagemang når vi bestående resultat!

 • Lyft människor ur fattigdom och utanförskap.
 • Hjälp till självhjälp.
 • Skapa bestående förändring.
Välj månadsbelopp

Vänligen ange minst 25 kr.

300 kr/månad i ett år räcker till 12 flickors skolgång.

Gå vidare
1 Belopp
2 Uppgifter
3 Signering

Pengarna kommer fram

Diagram över hur pengarna används kring bli fadder och fadderskap
84% till verksamheten
13% till insamling
3% till administration

84% av våra intäkter används till vår verksamhet och 16% används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

100 kr /månad
Räcker till två indiska barns skolgång, lunch och undervisningsmaterial under ett år.
300 kr /månad
Räcker till utbildning om rätten till sin kropp för över 250 ungdomar i Guatemala.
500 kr /månad
Räcker till att 15 flickor i Nepal kan gå i skolan och därmed undvika barnarbete och sexhandel.

IM-faddrar förändrar liv

Att inte gå i skolan är en katastrof för en flicka i Malawi. Utan utbildning ökar risken för barnäktenskap och tidig graviditet. För två år sedan tvingades Petronella sluta skolan eftersom hennes föräldrar inte hade råd, men tack vare IM är Petronella tillbaka. Nu får hon utbildning och kan nå sin dröm om att bli sjuksköterska.

Bli fadder
Fredrik Österlin

För mig är det viktigt att kunna bidra till en bättre värld och att göra det när man fyller år är ju dubbel glädje. Jag gillar IM för att ni känns som en genuin ”göra världen bättre-organisation”.

Fredrik Österlin
Givare, födelsedagsinsamling på Facebook

IM har 90-konto. Det innebär att Svensk insamlingskontroll regelbundet granskar vår ekonomi och redovisning. IM är också medlem i Giva Sverige (tidigare FRII), Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, som arbetar för etisk och professionell insamling.

Fadder – Frågor & Svar

Visa alla frågor och svar
 • Vart går mina pengar?

  Varje krona stärker IMs arbete mot fattigdom och utanförskap i de länder där vi är verksamma, bland annat genom insatser mot barnäktenskap och för flickors utbildning. Pengarna är inte öronmärkta till specifika projekt utan fördelas inom hela IMs verksamhet, som kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll ett vårt 90-konto som garanterar att vi använder pengarna effektivt och ansvarsfullt.Om du vill veta mer om hur vi använder pengarna, läs vidare här.

 • Är det någon bindningstid på fadderskapet?

  Nej, du kan när som helst avsluta ditt fadderskap.

 • Hur behandlas mina personuppgifter?

  I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy

 • Hur räknar ni ut kostnadsexempel?

  Kostnadsexemplen på vår hemsida grundar sig på våra partnerorganisationers ekonomi. Om organisationen sysslar med barns utbildning så delar vi deras budget på hur många barn  de kan skicka till skolan, och får då fram kostnaden för ett barns skolgång. Däremot går den summan inte till ett enskilt barn; den sortens bidrag är  vällovligt och enkelt att förklara men gör liten skillnad i längden. Istället för att enskilda barn blir beroende av vårt bidrag kan många fler barn få utbildning genom att IM finansierar organisationer som gör hållbar skillnad i samhället. Läs mer om hur vi använder pengarna.

Uppmärksamma någons stora dag men oss. Skicka en gratulationsgåva som skänker glädje både till födelsedagsbarn och andra.

Ett gåvokort är den perfekta gå-bort-presenten. Skriv ut direkt, med personlig hälsning, och ta med till middagen eller kalaset.

IMs biståndsarbete sker i nära samarbete med lokala organisationer som stärker individer och samhällen genom hjälp till självhjälp.