INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

Din gåva gör alltid skillnad!

När du skänker pengar till IM är du med och tar aktiv ställning mot orättvisor och för medmänsklighet. 84% av våra insamlade medel går direkt till att förbättra levnadsförhållanden för utsatta människor, i Sverige och utomlands. Med hjälp av din gåva är IM en stark förändringsagent för global demokrati och jämlikhet!

 • Lyft människor ur fattigdom och utanförskap.
 • Stärk individens egenmakt.
 • Skapa bestående förändring.
1. Välj belopp

Vänligen ange minst 25 kr.

Skolutgifter för en flicka i Malawi kostar 300 kr/år

Gå vidare
1 Belopp
2 Uppgifter
3 BETALSÄTT

Pengarna kommer fram

Diagram över hur pengarna används kring bli fadder och fadderskap
84% till verksamheten
13% till insamling
3% till administration

84% av våra intäkter används till vår verksamhet och 16% används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

100 kr
räcker till en sex- och samlevnadsutbildning för en grupp unga i Guatemala. Att känna sin kropp och sina rättigheter är livsviktigt!
300 kr
räcker för att en flicka i Malawi ska kunna gå i skolan i ett år. Utbildning är avgörande i kampen mot barnäktenskap!
500 kr
kan hjälpa 15 flickor i Nepal att komma undan slaveri och sexhandel och istället gå i skolan.
Ge en gåva och förändra världen med IM

Du kan förändra liv

I nordöstra Indien lever miljontals migranter i svår fattigdom. Flickor i slummen är särskilt utsatta för tvångsgifte och sexhandel. Genom IMs partner Sisters of Bethany har Jasmina och många andra barn fått möjlighet att gå i skolan och undvika gatorna.

Det här vill jag stödja
Fredrik Österlin

För mig är det viktigt att kunna bidra till en bättre värld och att göra det när man fyller år är ju dubbel glädje. Jag gillar IM för att ni känns som en genuin ”göra världen bättre organisation”.

Fredrik Österlin
Givare, födelsedagsinsamling på Facebook

IM har 90-konto. Det innebär att Svensk insamlingskontroll regelbundet granskar vår ekonomi och redovisning. IM är också medlem i Giva Sverige (tidigare FRII), Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, som arbetar för etisk och professionell insamling.

Frågor & Svar - Ge en gåva

Visa alla frågor och svar
 • Vart går mina pengar?

  Varje krona stärker IMs arbete mot fattigdom och utanförskap i de länder där vi är verksamma, bland annat genom insatser mot barnäktenskap och för flickors utbildning. Pengarna är inte öronmärkta till specifika projekt utan fördelas inom hela IMs verksamhet. Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och vårt 90-konto garanterar att pengarna används på ett effektivt och ansvarsfullt sätt.Om du vill veta mer hur IM arbetar med att förändra världen läs här.

 • Hur behandlas mina personuppgifter?

  I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy

 • Hur räknar ni ut kostnadsexempel?

  När vi räknar ut våra kostnadsexempel gör vi en beräkning av bidraget till en partnerorganisation och slår ut det på hur många personer de beräknas ha påverkat under perioden. Om det rör barns utbildning så blir det alltså: X kronor/X barn som kommit i skolan = kostnadsexempel för ett barns skolgång. För att förstå kostnadsexempel är det viktigt att förstå hur ett bra och långsiktigt bistånd fungerar. Till skillnad från välgörenhet handlar utvecklingssamarbete, eller bistånd, inte om akuthjälp. Det handlar om en människosyn som utgår från att varje människa själv har kraften att med rätt förutsättningar lyfta sig ur fattigdom och utanförskap. Ibland kallas det "hjälp till självhjälp" och det är något som varit viktigt för IM från start. För att vara mer konkret handlar det också om att de pengar IM förmedlar till projekt i andra länder inte går till enskilda individer utan används till att förändra förutsättningarna för utsatta grupper. I ett land som Malawi där många barn tidigt slutar skolan kan det handla om att förändra de strukturer som hindrar barn att få den utbildning de har rätt till. När vi i ett kostnadsexempel säger att X antal kronor räcker till att X antal barn kan gå i skolan bygger det på faktiska beräkningar av vilka resultat våra insatser får. Däremot kan man inte säga att X antal kronor går direkt till ett enskilt barn som sedan använder dem för att gå i skolan. Ett sådant bidrag hade visserligen varit vällovligt, men sannolikt inte gjort någon skillnad i längden. 

Uppmärksamma någons stora dag med oss. Skicka en gratulationsgåva som skänker glädje både till födelsedagsbarn och andra.

IMs gåvokort är perfekta gå-bort-presenter. Ett digitalt kort kan skrivas ut direkt och tas med på middagen eller kalaset.

IMs biståndsarbete sker i nära samarbete med lokala organisationer som stärker individer och samhällen genom hjälp till självhjälp.