INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

Din gåva gör alltid skillnad!

När du skänker pengar till IM är du med och tar aktiv ställning mot orättvisor och för medmänsklighet. 84% av våra insamlade medel går direkt till att förbättra levnadsförhållanden för utsatta människor, i Sverige och utomlands. Med hjälp av din gåva är IM en stark förändringsagent för global demokrati och jämlikhet!

 • Lyft människor ur fattigdom och utanförskap.
 • Stärk individens egenmakt.
 • Skapa bestående förändring.
1. Välj belopp

Vänligen ange minst 25 kr.

Skolutgifter för en flicka i Malawi kostar 300 kr/år

Gå vidare
1 Belopp
2 Uppgifter
3 BETALSÄTT

Pengarna kommer fram

Diagram över hur pengarna används kring bli fadder och fadderskap
84% till verksamheten
13% till insamling
3% till administration

84% av våra intäkter används till vår verksamhet och 16% används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

100 kr
räcker till en sex- och samlevnadsutbildning för en grupp unga i Guatemala. Att känna sin kropp och sina rättigheter är livsviktigt!
300 kr
räcker för att en flicka i Malawi ska kunna gå i skolan i ett år. Utbildning är avgörande i kampen mot barnäktenskap!
500 kr
kan hjälpa 15 flickor i Nepal att komma undan slaveri och sexhandel och istället gå i skolan.
Ge en gåva och förändra världen med IM

Du kan förändra liv

I nordöstra Indien lever miljontals migranter i svår fattigdom. Flickor i slummen är särskilt utsatta för tvångsgifte och sexhandel. Genom IMs partner Sisters of Bethany har Jasmina och många andra barn fått möjlighet att gå i skolan och undvika gatorna.

Det här vill jag stödja
Fredrik Österlin

För mig är det viktigt att kunna bidra till en bättre värld och att göra det när man fyller år är ju dubbel glädje. Jag gillar IM för att ni känns som en genuin ”göra världen bättre-organisation”.

Fredrik Österlin
Givare, födelsedagsinsamling på Facebook

IM har 90-konto. Det innebär att Svensk insamlingskontroll regelbundet granskar vår ekonomi och redovisning. IM är också medlem i Giva Sverige (tidigare FRII), Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, som arbetar för etisk och professionell insamling.

Frågor & Svar - Ge en gåva

Visa alla frågor och svar
 • Vart går mina pengar?

  Dina pengar går till IMs arbete mot fattigdom och utanförskap världen över, så att människor kan förändra sitt liv med egen kraft. Om du vill veta mer om hur vi använder pengarna, till vem de går och hur vi vet att de kommer fram, läs vidare här.

 • Hur behandlas mina personuppgifter?

  I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy

 • Hur räknar ni ut kostnadsexempel?

  Kostnadsexemplen på vår hemsida grundar sig på våra partnerorganisationers ekonomi. Om organisationen sysslar med barns utbildning så delar vi deras budget på hur många barn  de kan skicka till skolan, och får då fram kostnaden för ett barns skolgång. Däremot går den summan inte till ett enskilt barn; den sortens bidrag är  vällovligt och enkelt att förklara men gör liten skillnad i längden. Istället för att enskilda barn blir beroende av vårt bidrag kan många fler barn få utbildning genom att IM finansierar organisationer som gör hållbar skillnad i samhället. Läs mer om hur vi använder pengarna.

Uppmärksamma någons stora dag med oss. Skicka en gratulationsgåva som skänker glädje både till födelsedagsbarn och andra.

IMs gåvokort är perfekta gå-bort-presenter. Ett digitalt kort kan skrivas ut direkt och tas med på middagen eller kalaset.

IMs biståndsarbete sker i nära samarbete med lokala organisationer som stärker individer och samhällen genom hjälp till självhjälp.