INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

Din gåva gör skillnad!

Var med och ta ställning mot orättvisor i världen genom att bidra till IMs arbete. Dina pengar förbättrar livet för utsatta människor världen över, oavsett hur stor eller liten din gåva är. Tillsammans skapar vi en medmänsklig värld fri från fattigdom och utanförskap. Din gåva bidrar till att:

 • utsatta kvinnor kan försörja sig och stärka sitt självförtroende
 • unga flickor kan gå i skolan och slippa gifta sig eller bli gravida
 • människor kan höja sin röst och kräva sina rättigheter utan att riskera livet.
1. Välj belopp

Vänligen ange minst 25 kr.

 

Gå vidare
1 Belopp
2 Uppgifter
3 BETALSÄTT

Pengarna kommer fram

84% till verksamheten
13% till insamling
3% till administration

84% av våra intäkter används till vår verksamhet och 16% används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

100 kr
räcker till en sex- och samlevnadsutbildning för en grupp unga i Guatemala. Att känna sin kropp och sina rättigheter är livsviktigt!
300 kr
räcker för att en flicka i Malawi ska kunna gå i skolan i ett år. Utbildning är avgörande i kampen mot barnäktenskap!
500 kr
kan hjälpa 15 flickor i Nepal att komma undan slaveri och sexhandel och istället gå i skolan.
Fyra ungdomar i en ungdomsklubb i Indien

Du kan förändra liv

Genom ungdomsklubben som IMs partner The Himalaya Trust driver, får ungdomar i Uttarakhand, Indien en plats där de tryggt kan uttrycka sina åsikter. Tillsammans driver de kampanjer mot barnäktenskap, diskriminering och arbetslöshet och får möjlighet att påverka i samhället.

Det här vill jag stödja

För mig är det viktigt att kunna bidra till en bättre värld och att göra det när man fyller år är ju dubbel glädje. Jag gillar IM för att ni känns som en genuin ”göra världen bättre-organisation”.

Fredrik Österlin
Givare, födelsedagsinsamling på Facebook

IM har 90-konto. Det innebär att Svensk insamlingskontroll regelbundet granskar vår ekonomi och redovisning. IM är också medlem i Giva Sverige (tidigare FRII), Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, som arbetar för etisk och professionell insamling.

Frågor & Svar - Ge en gåva

Visa alla frågor och svar
 • Vart går mina pengar?

  Dina pengar går till IMs arbete mot fattigdom och utanförskap världen över, så att människor kan förändra sitt liv med egen kraft. Om du vill veta mer om hur vi använder pengarna, till vem de går och hur vi vet att de kommer fram, läs vidare här.

 • Hur behandlas mina personuppgifter?

  I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy

 • Hur räknar ni ut kostnadsexempel?

  Kostnadsexemplen på vår hemsida grundar sig på våra partnerorganisationers ekonomi. Om organisationen sysslar med barns utbildning så delar vi deras budget på hur många barn  de kan skicka till skolan, och får då fram kostnaden för ett barns skolgång. Däremot går den summan inte till ett enskilt barn; den sortens bidrag är  vällovligt och enkelt att förklara men gör liten skillnad i längden. Istället för att enskilda barn blir beroende av vårt bidrag kan många fler barn få utbildning genom att IM finansierar organisationer som gör hållbar skillnad i samhället. Läs mer om hur vi använder pengarna.

 • Kan jag få skatteavdrag?

  IM kan tyvärr inte erbjuda skatteavdrag 2020.

  • Vi bedömer att det är politiskt osäkert vad som händer framåt vad gäller skattereduktion. Beslutet om nuvarande avdragsrätt röstades fram i den budget som togs innan nuvarande regering var på plats.
  • Det krävs mycket administrativt av IM för att hantera avdraget (extra mycket om beslut inte står sig över tid). Vi behöver investera i våra it-system för att kunna skicka kontrolluppgifter både till givare och till Skatteverket.

  Uppmärksamma någons stora dag med oss. Skicka en gratulationsgåva som skänker glädje både till födelsedagsbarn och andra.

  IMs gåvokort är perfekta gå-bort-presenter. Ett digitalt kort kan skrivas ut direkt och tas med på middagen eller kalaset.

  IMs biståndsarbete sker i nära samarbete med lokala organisationer som stärker individer och samhällen genom hjälp till självhjälp.