Vill du lämna ett arv som sprider hopp och framtidstro? Att testamentera till IM är ett fint sätt att låta din välvilja bli till ett bättre liv för människor världen över.

Du kanske redan har funderat på att testamentera till välgörenhet genom en organisation, fond eller stiftelse. Eller så vill du bara att arvet efter dig ska göra skillnad. Vi hjälper dig förvalta ditt arv så att det gör skillnad för andra människors framtid.

Testamentesgåvor till oss används till att kämpa för barns rätt att gå i skolan, för kvinnors möjlighet att försörja sig, för fredliga och öppna samhällen och mycket mer. Vi har kommit långt, men mycket återstår att göra.

Ditt bidrag spelar stor roll, oavsett belopp. Vi ser till att varje krona används på bästa möjliga sätt, så att du kan vara säker på att ditt arv blir till glädje för så många som möjligt.

Vill du veta mer?

Beställ gärna vår broschyr ”Låt ditt engagemang leva vidare” som berättar hur du kan skriva testamente till IM och vilka människor ditt arv går till. Beställ den direkt här på sidan eller ring 046-32 99 58. Längst ner på sidan hittar du också några vanliga frågor och svar om att testamentera till IM.

Skolbarn i orange uniformer leker med varann i skuggan av ett träd. En vuxen kvinna klädd i svart står mitt ibland dem och skrattar.

Ditt arv kan bli till utbildning.
I Zimbabwe gör fattigdom och ojämlikhet att många barn riskerar att bli utan skolgång. IM jobbar med organisationen Simukai för att fler barn ska få utbildning och makt över sin egen framtid – precis som eleverna på Mutukwaskolan, som du ser på bilden.

Har du några frågor? Varmt välkommen att ringa mig!
Erik Edling
Erik Edling
Samordnare av donationer, stiftelser och testamenten

Beställ vår testamentesbroschyr

Frågor och svar om att testamentera till oss

Visa alla Fäll ihop alla
 • Är det vanligt att testamentera till IM?

  IM får sedan lång tid tillbaka testamentesgåvor från våra givare. Gåvorna står för över 20 procent av våra insamlade medel och har stor betydelse för att vi ska kunna fortsätta vår verksamhet runt om i världen.

 • Hur vet jag att pengarna kommer fram?

  IM finns på plats i de regioner där vi arbetar och håller nära kontakt med de organisationer som vi samarbetar med. Vi följer arbetet och säkerställer att det sker så effektivt och resultatinriktat som möjligt.IM har nolltolerans mot korruption och arbetar ständigt för att minimera risken för att pengar hamnar i orätta händer. Några av IMs verktyg för att garantera att pengarna når fram är interna och externa utvärderingar, interna riktlinjer för ekonomisk uppföljning och revisorer på alla nivåer.IM har 90-konto och granskas därmed av Svensk Insamlingskontroll. Det innebär bland annat att maximalt 25 procent av intäkterna får användas till administrations- och insamlingskostnader. Vi strävar alltid efter att hålla nere dessa kostnader, 2018 var siffran 18 procent.Läs mer om hur vi använder pengarna.

 • Vart går mina pengar?

  Varje krona stärker IMs arbete mot fattigdom och utanförskap i de länder där vi är verksamma, bland annat genom insatser mot barnäktenskap och för flickors utbildning. Pengarna är inte öronmärkta till specifika projekt utan fördelas inom hela IMs verksamhet, som kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll ett vårt 90-konto som garanterar att vi använder pengarna effektivt och ansvarsfullt.Om du vill veta mer om hur vi använder pengarna, läs vidare här.

 • Behöver IM betala skatt på min testamentesgåva?

  Nej, vi behöver inte dra av någon skatt från din gåva. Arvs- och gåvoskatt togs bort år 2004.

 • Hur behandlas mina personuppgifter?

  I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy