Vill du lämna ett arv som sprider hopp och framtidstro? Att testamentera till IM är ett fint sätt att låta din välvilja bli till ett bättre liv för människor världen över.

Du kanske redan har funderat på att testamentera till välgörenhet genom en organisation, fond eller stiftelse. Eller så vill du bara att arvet efter dig ska göra skillnad. Vi hjälper dig förvalta ditt arv så att det gör skillnad för andra människors framtid.

Din testamentesgåva till oss används till att kämpa för barns rätt att gå i skolan, för kvinnors möjlighet att försörja sig, för fredliga och öppna samhällen och mycket mer. Vi har kommit långt, men mycket återstår att göra.

Ditt gåva spelar stor roll, oavsett belopp. Vi ser till att varje krona används på bästa möjliga sätt, så att du kan vara säker på att ditt arv blir till glädje för så många som möjligt. Ditt testamente kan göra stor skillnad.

Vill du veta mer?

Framsidan på IMs testamentesfolder - lekande barn på Mtukva School i Zimbabwe.Beställ gärna vår testamentesbroschyr ”Låt ditt engagemang leva vidare”. Den berättar hur du kan skriva testamente till IM och vilka människor ditt arv går till.
Beställ den direkt här på sidan eller ring 046-32 99 58. Längst ner på sidan hittar du också några vanliga frågor och svar om att testamentera till IM.

 

Beställ vår testamentesbroschyr »

En flicka hjälper en lite yngre flicka med funktionshinder att skriva.

Ditt arv kan bli till utbildning
En gåva du testamenterar till oss bidrar bland annat till att barn med funktionsnedsättningar får gå i skolan. På bilden får Nicoleta hjälp av en kompis att hålla i pennan.

Har du några frågor? Varmt välkommen att ringa mig!
Erik Edling
Samordnare av donationer, stiftelser och testamenten

Frågor och svar om att testamentera till oss

Fäll ut alla Fäll ihop alla
 • Är det vanligt att testamentera till IM?

  IM får sedan lång tid tillbaka testamentesgåvor från våra givare. Gåvorna står för över 20 procent av våra insamlade medel och har stor betydelse för att vi ska kunna fortsätta vår verksamhet runt om i världen.

 • Hur vet jag att pengarna kommer fram?

  Ditt förtroende är viktigt för oss och därför gör vi allt vi kan för att dina gåvor ska göra så stor skillnad som möjligt. Vi granskar verksamheten i våra regioner regelbundet och arbetar ständigt för att minimera risken att pengarna hamnar i fel händer. Vi gör interna och externa utvärderingar, analyserar risker och kopplar in revisorer på alla nivåer. IM har även ett 90-konto som säkerställer att våra insamlade medel fördelas rätt. Läs mer om hur vi använder pengarna.

 • Vart går mina pengar?

  Dina pengar går till IMs arbete mot fattigdom och utanförskap världen över, så att människor kan förändra sitt liv med egen kraft. Om du vill veta mer om hur vi använder pengarna, till vem de går och hur vi vet att de kommer fram, läs vidare här.

 • Behöver IM betala skatt på min testamentesgåva?

  Nej, vi behöver inte dra av någon skatt från din gåva. Arvs- och gåvoskatt togs bort år 2004.

 • Hur behandlas mina personuppgifter?

  I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy