Brinner du för ett hållbart miljösamhälle med rättvisa förhållanden? Är du kreativ? Vi erbjuder i år en praktikplats inom textildesign.

MESH – Indien

Hemsida: www.mesh.org.in
Språkkrav: Engelska

BESKRIVNING AV ORGANISATIONEN

MESH, Maximising Employment to Serve the Handicapped, är en organisation som arbetar med rättvis handel och arbetar med hantverkare med olika funktionsvariationer och i huvudsak människor som drabbats av lepra. Hantverkarna stöttas genom att arbetet anpassas efter deras egen kapacitet. MESH stöttar även hantverkarna med kompetensutveckling inom marknadsföring och design. MESH har en butik och Design Studio i New Delhi och exporterar hantverkarnas produkter till återförsäljare runtom i världen.

PRAKTIKANTENS HUVUDUPPGIFTER

Du kommer att bidra med ett svenskt/europeiskt perspektiv till MESHs designarbete. Du kommer också få i uppgift att designa en egen produkt – från koncept till produktion.

PRAKTIKANTPROFILEN

Vi söker en textildesigner. Praktiken innebär både självständigt arbete och samarbete med MESH-hantverkare. Praktisk erfarenhet inom design är ett krav. Meriterande är att du har en god kunskap om den svenska marknaden och konsumtion då dessa kunskaper kan komma till god användning vid utveckling av nya Fair Trade produkter anpassade till svensk marknad. Intresse och grundläggande kunskaper inom Fair Trade är meriterande. Fältresor förekommer.

Till ansökan »

Kontaktpersoner
Ronja Bäckström - Koordinator Internship Program
Ronja Bäckström
Koordinator Internship Program
Sophia Djane
Sophia Djane
Projektledare Antirasism/Koordinator Internship Program