Tillsammans kan vi bidra till en mer jämlik och inkluderande vardag, för alla. Antirasism – en mänsklig rättighet är en utbildning för dig som vill lära dig mer om rasism och antirasism.

Utbildningen syftar till att skapa en gemensam kunskapsgrund och förståelse kring rasism som uttryck och antirasism som verktyg för förändring – ur ett mänskliga rättigheter-perspektiv. Utbildningen passar både dig som är ny inom IM och dig som varit med längre. Inga förkunskaper behövs.

Du kommer bl.a. att få lära dig om:

  • rasism kopplat till makt och inflytande
  • rasismens historia, globalt och i Sverige
  • rasismens uttryck idag, vithetsnormer, rasifiering, mikroaggressioner
  • antirasistiska handlingar, den egna positionen, mikrohandlingar

Utbildningen tar vara på kunskapen i rummet och bygger på med ny kunskap. Den erbjuder reflektion och diskussion genom kreativa övningar och ger utrymme för att hitta nya sätt att agera antirasistiskt i vardagen.

Utbildningstillfällen (heldag):

19 okt Stockholm
26 okt Göteborg
3 nov Umeå
9 nov Lund – fullbokad, anmäl dig till väntelista

Anmälan till antirasismutbildning

 

För att gå utbildningen måste du vara medlem, det kostar 100 kr. IM står för lunch och fika samt för den delen av resekostnaden som överstiger 250 kr, billigaste färdsätt gäller. Det finns begränsat antal platser.

Vi hoppas att kunna erbjuda nya utbildningar till våren.

 

Servitris pratar med två restauranggäster som vill ha bord i restaurangen

Färgblind – en film om antirasism.
Se den här »

Har du frågor om utbildningen, kontakta mig!
Sophia Djane
Sophia Djane
Projektledare Antirasism/Koordinator Internship Program

IM och antirasism

IMs årsmöte beslutade 2014 att IM tar avstånd från fascistiska, rasistiska och antifeministiska organisationer och rörelser. Under 2019 pågår projektet Antirasism – en mänsklig rättighet, för att skapa engegemang, höja kunskap och skapa plattform för samtal om antirasism i Sverige.