Konstkupan är en kreativ mötesplats i Malmö där unga vuxna får utrymme att utveckla sin konstnärlighet, lära sig av varandra och skapa broar till samhället runtom.

Konstkupan är främst till för ungdomar mellan 18 och 25 år som har erfarenhet av migration. Här kan den som vill sitta och skriva, läsa, måla, driva egna projekt, organisera en kampanj, bygga möbler, lära sig fotografera och mycket mer. På plats finns verktyg, mat, kaffe och annat som kan behövas för att ge kreativiteten en skjuts.

Läs mer

Kontakt

Konstkupans lokaler ligger på Rolfsgatan 7B i Malmö.
Vill du anmäla intresse, eller har du några andra frågor? Då kan du besöka Konstkupans facebooksida eller instagramkonto, eller kontakta Konstkupans projektledare Ansar Bakir på ansar.bakir@imsweden.org.

Bakgrund

Konstkupan är ett treårigt projekt som startades av IM år 2017 och finansieras av Allmänna Arvsfonden. Det långsiktiga målet med projektet är att stärka människor som upplevt migration genom konst och kultur och ge dem verktyg till att bedriva konstnärligt arbete, samt att genom konsten förstärka deltagarnas relation till samhället runtom.

Kontakt
Ansar Bakir
Projektledare Konstkupan Malmö
Atoosa Farahmad
Konstnärlig ledare Konstkupan Malmö