Anmäl dig till Digital språkkompis

Duo Stockholm skapar kontakt mellan nyanlända och etablerade svenskar. Det handlar om en frivillig, social kontakt där båda har intresse av att lära känna varandra. Vi vill skapa förutsättningar för ökad förståelse och ett mer öppet samhälle.

Nu har du möjlighet att få en digital språkkompis genom Duo Stockholm. Du som är ny i Sverige får lära känna en ny person som kan mer om det svenska samhället och som du kan prata svenska med. Du som är etablerad får lära känna en person som är ny i Sverige och får möjlighet till nya perspektiv och lärdomar. Det är ett enkelt koncept men som kan leda till något stort.

Vi vänder oss till dig som antingen är:

  • Ny i Sverige/utrikesfödd/: Du är ny i Sverige och i Europa. Du kan kommunicera på lätt svenska (SFI nivå C eller motsvarande), och vill lära dig mer. Du har uppehållstillstånd och är minst 20 år.
  • Etablerad: Du som har kunskap om det svenska samhället och känner dig bekväm i det svenska språket. Du är minst 20 år.
  • Du ska vara bosatt i Stockholm

Fyll i blanketten nedan så kontaktar vi dig när vi har hittat en kompis. Vi kommer att lämna ditt namn och mailadress till den kompis som vi matchat dig med och ni får tillsammans komma överens om hur ni bäst kontaktar varandra digitalt.

Anmäl dig till Digital språkkompis