Hoppa till innehåll

IM Falkenberg

IM Falkenberg lokalförening är den samlande plattformen för volontärverksamheter och medlemmar i Halland. Lokalföreningens uppgift är att verka lokalt utifrån IM:s stadgar och strategi. Vi tror på ett starkt civilsamhälle, och vi vill vara en arena för engagemang för en bättre värld.

Kom med du också!

Det här gör vi!

Vi tror på ett starkt civilsamhälle och vi vill vara en arena för engagemang för en bättre värld. Huvudfokus för våra verksamheter är att verka för ömsesidig integration.

Vill du engagera dig?
Vi tar gärna emot fler volontärer i våra verksamheter! Vi är en öppen och dynamisk grupp och ju fler vi är, desto fler grupper kan vi starta. Här kan du läsa om våra verksamheter. Kontakta oss via e-post om du är intresserad av att bli volontär falkenberg.lf@imsweden.org

Språkcafé
Volontärer och nya svenskar träffas över en kopp kaffe och pratar svenska. Språkcaféet hålls i IOGT-lokalen, Torggatan 5 och är öppet onsdagar klockan 11–13.

RådRum
RådRum erbjuder frivilligbaserad, kostnadsfri, opartisk och konfidentiell rådgivning för personer som är nya i Sverige. Målet är att öka människors tillit till och delaktighet i samhället och framförallt att stärka egenmakten. RådRum är öppet i anslutning till Språkcaféet, onsdagar klockan 11–13 i IOGT-lokalen, Torggatan 5.

Prosodi
Volontärer stöttar nyanlända med att öva på det svenska språkets prosodi, det vill säga att få en svensk satsmelodi, betoning och rytm (”prata svenska som svenskar”). Deltagarna får också lära sig ett antal användbara fraser, för att därifrån kunna vidareutveckla sin svenska. Volontärer och gäster tränar svenska och umgås under lättsamma former. IOGT-lokalen, Torggatan 5, andra våningen, tisdagar klockan 10–12.

Kontakt

E-post: falkenberg.lf@imsweden.org
Telefon till ordföranden: 0733-87 81 00

Följ oss gärna:
Facebook IM Falkenberg

Medlemskap

Som medlem i IM tillhör du också en lokalförening. Du som bor i Halland tillhör IM Falkenberg och har rösträtt på det lokala årsmötet. Som medlem gör du IM starkare. Ju fler vi är desto tyngre väger våra argument och möjligheterna att påverka utvecklingen i samhället ökar. Bli medlem här.

Förtroendevalda 2024

Styrelse
Hans-Anders Andersson, ordförande
Lisa Hansson, sekreterare
Naeel Alkeid, kassör
Jens Bloch-Jörgensen, ledamot
Marianne Bresche, ledamot
Roger Karlsson, ledamot
Valentina Lezhneva, ledamot
Per Widell, suppleant

Revisorer
Anders Lindström
Malin Hellenäs, suppleant

Valberedning
Gudrun Dahlqvist Carlstedt
Eivor Persson

Aktuellt just nu