Hoppa till innehåll

Ge en gåva

Det finns många olika sätt att stötta vårt arbete för dig som vill ge en gåva. Här hittar du mer information.

Steg 1 av 3

Välj belopp

Du har valt
* Få skattereduktion! Läs mer här.
Steg 2 av 3

Fyll i dina uppgifter


Steg 3 av 3

Välj betalningsmetod

Kort
Swish

Gåvonummer

Plusgiro: 90 07 06-3

Bankgiro: 900-7063

Swish: 900 70 63

Humanfonden

Genom att spara i Swedbank Humanfond kan du stödja IM. Humanfonden är en ideell fond som investerar i företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. Du betalar ingen fondavgift. Varje år går 2 % av ditt sparande i Humanfonden till den ideella organisation som du väljer – IM. Läs mer här hur det fungerar.

Aktieutdelningar/Aktiegåvan

Du kan slippa att betala kapitalskatt på aktieutdelningen! En tusenlapp i aktieutdelning som skulle ge dig 700 kronor efter skatt, blir 1 000 kronor för IM. Som privatperson eller ägare av fåmansbolag kan du skattefritt skänka dina aktieutdelningar till skattebefriade ideella organisationer med allmännyttiga ändamål, som IM. Detta gäller dig som har VP-konto (alltså inte ISK). Observera att för att slippa skatten måste du donera utdelningen innan du får utdelningen i din hand. Särskild blankett finns hos oss och hos bankerna.

Kontakta gärna din bank för mer information kring möjligheten att inneha ett VP-konto, då inte alla banker tillhandahåller den tjänsten.

Frimärken blir bistånd

Använda frimärken blir bistånd i Jordanien. Skicka oss allt som har med frimärken att göra – dina förbrukade frimärken, vykort och brev. IM säljer dem till uppköpare och samlare. Intäkterna kommer till nytta i IMs verksamhet i Jordanien.

Gör så här:
Helst ska frimärkena vara utklippta med cirka 3-10 mm runt om.
Frimärken från 70-talet eller tidigare är värda mer om de kan sändas in tillsammans med kuvertet eller vykortet de sitter på. Alla frimärken måste vara hela.

Skicka frimärkena till: IMs frimärkstjänst, Box 91, 713 22 Nora.

Vill du köpa frimärken?
800 g kostar 250 kronor. Sätt in pengarna på IMs pg: 90 07 06-3 och märk inbetalningen med “Frimärken”. Glöm inte att ange din adress. Efter inbetalning skickas frimärkena hem till dig.

Egna insamlingar på Facebook

Med Facebooks insamlingsverktyg kan du enkelt skapa en egen insamling till IM, till exempel i samband med en födelsedag eller en högtid. Dina vänner och bekanta kan bidra till din insamling så länge du vill och när den tar slut går hela beloppet till IMs arbete. En perfekt lösning för dig som är trött på att få onödiga prylar i present eller bara vill göra en god gärning!

Skapa en insamling!