Hoppa till innehåll

Magnus pärlar för Palestina: ”Jag vill inspirera andra att hjälpa till.”

Kategorier:

Nyhetsbilderna från Gaza, med bombade hus och dödade barn, fick skådespelaren Magnus Hammer att vilja göra något, inte bara sitta tyst och titta på. Med sonens pärlor och en stor dos tålamod började han tillverka armband som han nu säljer till förmån för de drabbade i Palestina. Och han har valt att göra det genom IM.

Vid köksbordet hemma i Årsta sitter Magnus Hammer och jobbar intensivt. Gröna, röda, svarta och vita pärlor ligger framför honom, tillsammans med pärlor prydda med bokstäver och vattenmeloner. Han trär upp pärlorna på en tråd. Sakta växer ett armband med ordet ”Palestina” fram. Det läggs sedan till en hög med flera andra armband.

 – Situationen i Palestina, framför allt i Gaza, är ju helt fruktansvärd, och jag hoppas att jag kan hjälpa till på något sätt genom det här, säger Magnus.

Armbanden säljer Magnus via sin Instagram-sida och varje armband kostar 50 kronor. Alla intäkter donerar Magnus till IM:s arbete i Palestina. Att det blev just IM kändes självklart för honom.

–  Jag har nära och kära som tidigare arbetat för organisationen och känner till den väl. Jag kommer från Lund och IM har alltid funnits nära. När jag fick kontakt med er förstod jag att ni samarbetar med organisationer på plats i Gaza och att ni sedan länge arbetat långsiktigt i Palestina. 

Inspirationen till att göra pärlarmband fick Magnus från Instagram.

– Det började med att jag såg andra som gjorde pärlarmband och sålde för att samla in pengar till hjälporganisationer, säger Magnus.

– Min son hade jättemycket pärlor hemma så jag började göra armband och tänkte att det här kan jag ju också göra och hjälpa till, så på den vägen är det. Jag hoppas kunna inspirera andra att hitta sätt för att hjälpa till också.

För IM är enskilda människors engagemang ovärderligt och vi tackar Magnus för hans initiativ och stöd. Pengarna går till våra partners i Palestina som både arbetar med akut humanitär hjälp och med långsiktigt utvecklingsarbete.

Om du vill köpa Magnus armband och bidra till IM:s arbete i Palestina kan du gå in på hans Instagramprofil.

Av: Malin Kihlström