Hoppa till innehåll

Tio ICA Kvantum-butiker lanserar pantsamarbete till förmån för flickors utbildning

Kategorier:

I december lanseras ett samarbete mellan IM, Individuell Människohjälp, och ERFA-gruppens tio ICA Kvantum-butiker i Skåne. ICA Kvantum-butikernas kunder kommer framöver att kunna välja att skänka sina pantpengar till förmån för IMs arbete. Fokus för kampanjen är flickors rätt till utbildning världen över.

De tio butikerna som ingår i samarbetet är ICA Kvantum Emporia i Malmö, ICA Kvantum Hörby, ICA Kvantum Toppen i Höllviken, ICA Kvantum Klippan, ICA Kvantum Sjöbo, ICA Kvantum Tomelilla, ICA Kvantum Vellinge, ICA Kvantum Ystad, ICA Kvantum Södra Sandby och ICA Kvantum Karlssons i Svedala.

Kunder i butikerna kommer i pantrummen att kunna läsa om vart pengarna går och om hur IM arbetar i länder som bland annat Malawi, Zimbabwe, Guatemala och Nepal. Det kommer också vara möjligt att följa kampanjen i butikernas och IMs sociala kanaler.

”Vi är glada över att de här tio ICA Kvantum-butikerna har valt att ingå ett samarbete med oss. Det visar att det finns en stor vilja inom näringslivet att bidra till hållbar förändring, och det känns väldigt bra att ett starkt varumärke som ICA Kvantum väljer att låta sina kunder bidra till IMs arbete,” säger Josefina Rovan, chef Marknad och Kommunikation på IM. Pantpengarna som samlas in går till IMs arbete för flickors utbildning världen över.

”Miljontals flickor står utanför skolans värld. Anledningarna är många, men fattigdom och kulturella värderingar och traditioner är bidragande orsaker. Många flickor börjar skolan, men hoppar av för att ingå äktenskap eller börja arbeta. Risken är stor att de fortsätter leva i fattigdom och utanförskap, vilket leder till en ond cirkel. IM arbetar tillsammans med partnerorganisationer i ett tretton länder världen över för att förändra situationen. ICA och deras kunder blir viktiga samarbetspartners i det här arbetet”, säger Josefina Rovan, chef Marknad och Kommunikation IM.

”Vi valde att samarbeta med IM eftersom de bedriver ett modernt och resultatinriktat biståndsarbete. ICA har alltid tagit ett stort ansvar i samhället och vi vill genom samarbetet med IM göra det lätt för våra kunder att bidra genom att skänka sin pant. Det känns viktigt att bidra till arbetet med flickors utbildning, eftersom det är en av de viktigaste frågorna just nu för att långsiktigt skapa en hållbar utveckling i världen”, säger Peter Berlin, köpman på ICA Kvantum Emporia.

Av: malin hansen