Hoppa till innehåll

Skattereduktion för gåvor till IM

Du som privatperson kan få skattereduktion för gåvor till IM. När du ger minst 200 kronor per gåvotillfälle till ett samlat värde av minst 2 000 kronor under ett kalenderår kan du få skattereduktion.

Så här fungerar skattereduktionen

En skattereduktion innebär att din uträknade skatt minskar.

För att få skattereduktion måste du ha gett minst 200 kronor per gåvotillfälle och minst 2 000 kronor totalt till en, eller flera, godkända organisationer under ett kalenderår. Avdraget gäller privatpersoner som fyller 18 år senast den 31 december samma år som gåvan skänks.

Maxbeloppet som du får avdrag på är 12 000 kr per år, vilket innebär ett avdrag på som mest 3 000 kr.

För att få skattereduktion för gåvor till IM krävs det att du har registrerat ditt personnummer hos oss. Då lämnar vi in kontrolluppgifter till Skatteverket och till dig. I januari får du kontrolluppgift för gåvor som du har gett under föregående år. Du behöver inte göra något – skattereduktionen kommer att vara förtryckt i din inkomstdeklaration. Skatteverket lägger ihop det totala antalet gåvor som du har gett till olika organisationer (gåvomottagare) och du får rätt avdrag automatiskt.

Om du är månadsgivare har IM ditt personnummer. Om du är osäker är du välkommen att kontakta Givarservice på info@imsweden.org eller telefon 046-32 99 30.

Här kan du läsa mer om skattereduktion för gåvor på Skatteverkets egen hemsida.

Vill du höja din månadsgåva?

Du som ger 150 kronor i månaden kan höja till 200 kronor och få tillbaka hela höjningen. Ingen extra kostnad för dig, men en stor skillnad för människor som kämpar mot fattigdom och utanförskap!

Om du vill höja ditt månadsbelopp är du välkommen att kontakta vår givarservice så hjälper de till. Mejla till info@imsweden.org eller ring 046-32 99 30.