Hoppa till innehåll

Våra verksamheter – Bli volontär i Malmö

Här kan du läsa om våra verksamheter och vad volontäruppdragen innebär och vad vi förväntar oss av dig som volontär. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Våra verksamheter

Språkfika

Det är i vardagen vi använder vårt språk – för att förstå och göra oss förstådda. Träf­farna är skapade som språkfika och meningen är att samtalet ska ske så avspänt som möjligt. För att vara volontär i språkfika krävs det bara att du är intresserad av att träffa och stödja människor.

  • Limhamns bibliotek, måndagar klockan 17.30–19.00.Kontakt Ingrid Schaar, ingrid@schaar.net
  • Malmö Stadsbibliotek, tisdagar klockan 17.30–19.00.Kontakt Ingrid Schaar, ingrid@schaar.net
  • Rosengårds bibliotek, onsdagar klockan 16.30–18.00.Kontakt Tove Nilsson, tovemariann@hotmail.com

RådRum
När:
måndagar 15-17
Var:Garaget i Malmö. Lönngatan 30.

RådRum erbjuder kostnadsfri, opartisk och konfidentiell rådgivning. Målet är att öka människors tillit till, och delaktighet i, samhället samt att stärka egenmakten. Verk­samheten är öppen för alla. Kontakt: Thomas Ericsson, föreningsutvecklare IM, 046-32 99 73, thomas.ericsson@imsweden.org

IM Young
IM Young är en samlingsplats för unga och unga vuxna som vill engagera sig för ett mer demokratiskt och jämlikt samhälle. Unga aktivister organiserar aktiviteter inom frågor de brinner för genom exempelvis panelsamtal, podcasts och nätverksträffar. Syftet med IM Young är att stärka den unga rösten och ungas möjlighet till påverkan och förändring.

Just nu har vi inga aktiviteter i IM Young. Är du under 25 och intresserad av att engagera dig i IM Malmö och IM Young. Hör av dig till styrelsen på kontaktuppgifterna längst ner.

Brittas second hand by IM – Möllevångsgatan 24, Malmö
Öppettider
tisdag–fredag kl 11.00–18.00
lördag kl 11.00–15.00
Brittas second hand by IM är en second hand-butik i hjärtat av Malmö som drivs av volontärer. När du handlar i butiken bidrar du till IM:s arbete i Sverige och runtom i världen. Som en second hand-butik vill vi främja hållbarhet och minska vår påverkan på miljön. Vi erbjuder unika och kvalitativa kläder som har fått en andra chans och som har mycket liv kvar i sig. Genom att handla second hand bidrar du också till att minska textilavfall och spara på resurser. Vi tar emot kläder och saker som sedan säljs, varor lämnas i butiken under ordinarie öppettider.Kontakt: brittasmalmo@imsweden.org telefon: 076-314 35 48
Gun Horning, gun.horning@telia.com  eller Inga-Lill Persson, b.ingalill.persson@gmail.com

Följ oss gärna här https://www.facebook.com/brittasbyim

Om du är intresserad av att bli volontär i någon av verksamheterna, kontakta lokalföreningen på malmo.lf@imsweden.org om det inte står någon annan kontakt.