Hoppa till innehåll

Brittas by IM

Brittas second hand by IM finns i hjärtat av Malmö. Butiken drivs av volontärer från IM:s lokalförening i Malmö. När du handlar i butiken bidrar du till IM:s arbete i Sverige och runtom i världen.

Öppettider:

Tisdag–fredag kl 11–18

Lördag kl 11–15

Adress:

Möllevångsgatan 24, Malmö

Telefon:

Telefon: 076-314 35 48

Följ oss gärna på Facebook och Instagram!

Tag

Har du kläder eller prylar som du vill skänka?


Lämna dina hela och rena saker till oss på Möllevångsgatan 24. Vi kan bara ta emot hela och rena föremål och klädesplagg eftersom vi inte har möjlighet att tvätta och reparera några gåvor.

Vi tar gärna emot:

Kläder, textil, accessoarer, heminredning, glas, porslin, husgeråd prydnadssaker, smycken och bijouterier, sytillbehör, leksaker, barnböcker, fritidsartiklar, med mera.

Vi tar inte emot:

Möbler, vitvaror och andra saker som kräver tunga lyft eller tar stor plats i butiken. Vi tar inte heller emot skor, tavlor, vuxenböcker, teknikprylar (tv, dvd, stereos. etc.)

Bli volontär!

Butiken drivs av volontärer från IM:s lokalförening i Malmö. Vill du vara med? Skicka ett mejl till malmo.lf@imsweden.org eller kom in i butiken och säg hej. Din hjälp behövs!

Varför driver vi en second hand-butik?

När du skänker varor till oss kan vi sälja dem vidare för att användas till nytta för någon annan, på så sätt bidrar vi tillsammans till att minska klimatavtrycket. Överskottet från försäljningen går till IM:s viktiga utvecklingsarbete för social och ekonomisk rättvisa samt för klimaträttvisa.

Vi tror på att varje litet steg räknas när det kommer till att göra skillnad. Genom att handla second hand hos oss är du med och bidrar till en mer hållbar framtid samtidigt som du hittar unika kläder till bra priser.

Välkommen att besöka oss!

Klimaträttvisa

IM och klimaträttvisa

I klimatkrisens spår följer ökad fattigdom, minskad jämställdhet och ökad utsatthet för grupper som redan lever i utanförskap. Att motverka detta och bygga motståndskraft är viktiga delar i IM:s verksamhet.

Läs mer

Vår historia

Vem är Britta?

IM grundades 1938 av den då 27-åriga Britta Holmström som en reaktion mot den tidens förtryck och förföljelser. Britta hade en stark övertygelse om alla människors lika värde och rättigheter, och en tro på människans inneboende kraft att förändra sin situation.

Läs mer