INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

 • IM
 • Gåvoshop

Våra gåvokort

Skicka en digital hälsning till någon du tycker om!

Förverkliga en flickas dröm om att gå i skolan och själv forma sitt liv.

Låt ett barn växa upp fritt från våld, barnarbete och barnäktenskap.

Ge en kvinna chansen att köpa getter eller grödor och förändra sitt liv.

Ge ungdomar framtidshopp och makt över sina kroppar och rättigheter.

Tadiwa Tunduwani.

– Jag trodde att jag skulle gå sönder.

Tadiwa Tunduwani från Zimbabwe var bara ett barn när hon gifte sig och födde en son. När hennes man sedan lämnade henne trodde hon att livet var slut. Men hon fick en ny chans när IMs partner RMT stöttade henne till att studera igen. Några år senare hörde ett universitet i USA hennes historia och gav henne ett stipendium, och nu ska hon flytta dit och studera till agronom.
– Att en flicka som jag skulle få så goda chanser hade aldrig varit möjligt utan IMs stöd!

Med IMs Utbildningspaket gör du att flickor som Tadiwa kan komma tillbaka till skolan och slippa barnäktenskap. Tillsammans förändrar vi liv.

Köp ett utbildningspaket

För mig är det viktigt att kunna bidra till en bättre värld och att göra det när man fyller år är ju dubbel glädje. Jag gillar IM för att ni känns som en genuin ”göra världen bättre-organisation”.

Fredrik Österlin
Givare, födelsedagsinsamling på Facebook

Gåvoshop - FAQ

Se alla Dölj
 • Vart går mina pengar?

  Dina pengar går till IMs arbete mot fattigdom och utanförskap världen över, så att människor kan förändra sitt liv med egen kraft. Om du vill veta mer om hur vi använder pengarna, till vem de går och hur vi vet att de kommer fram, läs vidare här.

 • Vad är ett gåvokort?

  Ett gåvokort är ett bevis på att du har köpt en symbolisk gåva från IM. När du har köpt en gåva får du ett kvitto med e-post och om du beställt kortet digitalt får du det som en bifogad pdf som du kan skriva ut och skriva en personlig hälsning på, eller som du kan mejla vidare till någon du vill uppvakta direkt.Beställer du ett tryckt kort skickar vi dig ett fint dubbelvikt gåvokort på posten som du sedan kan ge bort till någon i present. På insidan av kortet finns dels en text om vad pengarna går till, dels ett utrymme där du kan skriva en hälsning.

 • Var finns get-kortet?

  Vi har ändrat utbudet i vår gåvoshop och säljer inte längre get-kort. Om du saknar get-kortet tipsar vi om Försörjningspaketet som ger utsatta kvinnor en chans att försörja sig genom getuppfödning, odling eller försäljning av hantverk. Pengarna går fortfarande till IMs livsviktiga arbete. Läs mer här.

 • Kan jag beställa gåvokort via telefon?

  Självklart! Kontakta IMs givarservice på 046-32 99 30. Vi har öppet vardagar under kontorstid.

 • Går det att få digitala gåvokort?

  Ja, priset som anges för ett gåvokort gäller ett digitalt kort. Du får ett digitalt gåvobevis (en pdf i stående format) som du kan skriva ut eller mejla vidare till personen som ska få kortet. På sidan finns plats för dig att skriva en personlig hälsning till mottagaren. Du kan också lägga till ett tryckt kort som postas till dig för en extra administrationsavgift på 20 kronor per kort.

 • Vad innebär administrationsavgiften?

  Administrationsavgiften är en extra kostnad IM har för att kunna skicka ett tryckt kort (gåvobevis) till dig. Istället för att dra de pengarna från din gåva har vi valt att lägga dem som en extra avgift. På så sätt blir din gåva till att förbättra världen precis lika stor som om du valt ett digitalt kort. Administrationskostnaden är 20 kr per kort, men maximalt 60 kronor per beställning. Det betyder att du bara betalar 60 kr i administrationskostnad även om du beställer fler än 3 gåvokort samtidigt.

 • Skickar ni korten utomlands?

  Vad gäller de tryckta korten kan vi bara skicka dem inom Sverige. Bor du i Sverige skickar vi kortet hem till dig, och sen kan du självklart välja att skicka det vidare vart som helst i världen. Det digitala gåvobeviset är enkelt att skicka vidare via mejl.

 • Kan jag beställa gåvokortet till någon annan?

  Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka kort du köper på webben till någon annan adress än din egen. Det tryckta gåvokortet skickas alltså hem till dig och du ser själv till att din mottagare får det. Om du beställer ett digitalt gåvokort får du en pdf som du genast kan skicka vidare till någon annan.

 • Jag har inte fått mitt digitala gåvobevis, vad ska jag göra?

  Tyvärr hamnar det digitala gåvobeviset ibland i korgen för skräppost – kolla där. Finns det inte där får du höra av dig till oss så skickar vi ett nytt. Du når vår givarservice på 046-32 99 30.

 • Hur räknar ni ut kostnadsexempel?

  Kostnadsexemplen på vår hemsida grundar sig på våra partnerorganisationers ekonomi. Om organisationen sysslar med barns utbildning så delar vi deras budget på hur många barn  de kan skicka till skolan, och får då fram kostnaden för ett barns skolgång. Däremot går den summan inte till ett enskilt barn; den sortens bidrag är  vällovligt och enkelt att förklara men gör liten skillnad i längden. Istället för att enskilda barn blir beroende av vårt bidrag kan många fler barn få utbildning genom att IM finansierar organisationer som gör hållbar skillnad i samhället. Läs mer om hur vi använder pengarna.