INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

 • IM
 • Gåvoshop

Välj paket här

Gör det möjligt för flickor att gå klart skolan vilket minskar risken för att de ska giftas bort.

Bidra till IMs arbete för en jämlik och demokratisk värld utan fattigdom och utanförskap.

Bidra till sparlåneklubbar där kvinnor kan köpa in getter och kycklingar och starta verksamheter.

En gåva till vårt arbete med att utbilda flickor och pojkar om rätten till sin egen kropp och sexualitet.

Bidra till att förändra samhället för att förbjuda barnäktenskap och kämpa för barns rättigheter.

Ge nyanlända möjlighet att ta plats i det svenska samhället och knyta kontakter och vänskapsband.

14-åriga Sarita sopar golvet hemma

Sarita kom tillbaka till skolan

14-åriga Sarita bor i Fulika i ett av de fattigaste områdena i Nepal. Hennes föräldrar hade inte råd att låta henne gå i skolan så hon fick hjälpa till på fälten. Genom Utbildningspaketet kan IM bidra till det viktiga arbetet i regionen med att få flickor tillbaka till skolan, och därigenom förhindra barnäktenskap och tonårsgraviditeter. Saritas föräldrar fick genom IM möjlighet att starta en liten verksamhet som gav dem tillräckliga inkomster för att skicka Sarita till skolan.

Köp ett utbildningspaket
Fredrik Österlin

För mig är det viktigt att kunna bidra till en bättre värld och att göra det när man fyller år är ju dubbel glädje. Jag gillar IM för att ni känns som en genuin ”göra världen bättre organisation”.

Fredrik Österlin
Givare, födelsedagsinsamling på Facebook

Gåvoshop - FAQ

Se alla Dölj
 • Kan jag beställa gåvokort via telefon?

  Självklart! Under perioden 14/11 till 21/12 når du gåvoshoppens ordertelefon 010-70 50 170. Vi har öppet helgfria vardagar mellan klockan 10.00 - 16.00.Övriga delar av året kan du kontakta Givarservice, vardagar på 046-32 99 30 under kontorstid.

 • Vart går mina pengar?

  Varje krona stärker IMs arbete mot fattigdom och utanförskap i de länder där vi är verksamma, bland annat genom insatser mot barnäktenskap och för flickors utbildning. Pengarna är inte öronmärkta till specifika projekt utan fördelas inom hela IMs verksamhet. Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och vårt 90-konto garanterar att pengarna används på ett effektivt och ansvarsfullt sätt.Om du vill veta mer hur IM arbetar med att förändra världen läs här.

 • Hur behandlas mina personuppgifter?

  I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy

 • Jag har köpt 5 gåvokort, men på kvittot står det att jag betalt en administrationskostnad på 60 kronor. Stämmer detta?

  Ja, det stämmer. Administrationsavgiften per gåvobevis är 20 kronor, dock är maxkostnaden för administrationsavgiften 60 kronor. Det innebär att om du köper ett kort i IMs Gåvoshop och önskar ett fysiskt gåvobevis blir summan 220 kronor plus 20 kronor i administrationsavgift, det vill säga totalt 240 kronor. Om du köper två kort med fysiska gåvobevis blir summan 440 och 40 kronor i administrationsavgift. Tre kort med fysiska gåvobevis 660 samt 60 kronor i administrationsavgift. Fyra kort med fysiska gåvobevis 880 samt 60 kronor i administrationsavgift.

 • Vad är ett gåvokort?

  Ett gåvokort är ett bevis på att du har köpt en symbolisk gåva från IM. När du har köpt en gåva får du ett kvitto med e-post och om du beställt kortet digitalt får du det som en bifogad pdf som du kan skriva ut och skriva en personlig hälsning på, eller som du kan mejla vidare till någon du vill uppvakta direkt.Beställer du ett tryckt kort skickar vi dig ett fint dubbelvikt gåvokort på posten som du sedan kan ge bort till någon i present. På insidan av kortet finns dels en text om vad pengarna går till, dels ett utrymme där du kan skriva en hälsning.

 • Var finns get-kortet?

  Vi har uppdaterat våra gåvokort och ändrat utseende och innehåll på dem, men pengarna går fortfarande till IMs livsviktiga arbete. Läs mer om Getkortet här.

 • Hur räknar ni ut kostnadsexempel?

  När vi räknar ut våra kostnadsexempel gör vi en beräkning av bidraget till en partnerorganisation och slår ut det på hur många personer de beräknas ha påverkat under perioden. Om det rör barns utbildning så blir det alltså: X kronor/X barn som kommit i skolan = kostnadsexempel för ett barns skolgång. För att förstå kostnadsexempel är det viktigt att förstå hur ett bra och långsiktigt bistånd fungerar. Till skillnad från välgörenhet handlar utvecklingssamarbete, eller bistånd, inte om akuthjälp. Det handlar om en människosyn som utgår från att varje människa själv har kraften att med rätt förutsättningar lyfta sig ur fattigdom och utanförskap. Ibland kallas det "hjälp till självhjälp" och det är något som varit viktigt för IM från start. För att vara mer konkret handlar det också om att de pengar IM förmedlar till projekt i andra länder inte går till enskilda individer utan används till att förändra förutsättningarna för utsatta grupper. I ett land som Malawi där många barn tidigt slutar skolan kan det handla om att förändra de strukturer som hindrar barn att få den utbildning de har rätt till. När vi i ett kostnadsexempel säger att X antal kronor räcker till att X antal barn kan gå i skolan bygger det på faktiska beräkningar av vilka resultat våra insatser får. Däremot kan man inte säga att X antal kronor går direkt till ett enskilt barn som sedan använder dem för att gå i skolan. Ett sådant bidrag hade visserligen varit vällovligt, men sannolikt inte gjort någon skillnad i längden. 

 • Skickar ni korten utomlands?

  Vad gäller de tryckta korten kan vi bara skicka dem inom Sverige. Bor du i Sverige skickar vi kortet hem till dig, och sen kan du självklart välja att skicka det vidare, vart som helst i världen. Det digitala gåvobeviset är enkelt att skicka vidare via mejl.

 • Finns gåvokorten bara på svenska?

  Ja, den förtryckta texten i gåvokorten finns bara på svenska, men du kan naturligtvis välja att skriva en egen hälsning på vilket språk som helst.

 • Kan jag beställa gåvokortet till någon annan?

  Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka kort du köper på webben till någon annan adress än din egen. Det tryckta gåvokortet skickas alltså hem till dig och du ser själv till att din mottagare får det. Om du beställer ett digitalt gåvokort får du det som en pdf som du genast kan skicka vidare till någon annan.Vill du beställa kort till någon annan under perioden 14/11 till 21/12 kan du ringa vår ordertelefon på 010-70 50 170.

 • Jag har inte fått mitt digitala gåvobevis, vad ska jag göra?

  Tyvärr hamnar det digitala gåvobeviset ibland i korgen för skräppost – kolla där. Finns det inte där får du höra av dig till oss så skickar vi ett nytt.Gåvoservice: 046-32 99 30

 • Går det att få digitala gåvokort?

  Ja, priset som anges för ett gåvokort i shoppen gäller ett digitalt kort. Du får en pdf att ladda hem som du kan skriva ut och ge bort, eller mejla vidare.Du kan köpa till ett tryckt kort för 20 kronor, som skickas med posten. Extrakostnaden för tryckta kort överskrider aldrig 60 kronor, så köper du fler än tre kort är extraavgiften ändå bara 60 kronor.Det digitala gåvobeviset är en pdf i stående format som du kan skriva ut själv. På sidan finns plats för dig att skriva en hälsning till mottagaren.