Hoppa till innehåll

Vi finns på plats – och vi stannar kvar

IM finns på plats i två krigszoner just nu – Gaza och Ukraina. Vi har arbetat där långt innan bomberna började falla och vi kommer att finnas kvar när dammet har lagt sig och det blir dags att bygga upp och läka.

Vill du hjälpa till?

Vi finns – genom betrodda samarbetspartners – på plats där nöden är som störst. Genom att använda QR-koderna nedan kan du swisha en gåva öronmärkt åt antingen Gaza eller Ukraina.

I Gaza arbetar vi tillsammans med Palestinian Medical Relief Society som ger akutsjukvård och hjälper till vid förlossningar, mitt under brinnande krig.

I Ukraina arbetar vi med flera olika partners som ger mat och husrum åt internflyktingar, och som också arbetar med att ge psykologiskt stöd till barn och vuxna som traumatiserats i kriget och skapar möjligheter för människor på flykt att försörja sig och bygga en ny tillvaro.

Vi kommer att finnas där också när krigen tar slut. Vårt långsiktiga arbete – för mänskliga rättigheter, demokrati och rättvisa – kommer att behövas mer än någonsin när nya samhällen ska byggas upp ur krigsdamm och sorg.

Varmt tack för ditt stöd!

Det finns flera olika sätt för dig att bidra till vårt arbete i Gaza och Ukraina. Antingen ger du en gåva eller så köper du gåvokort i vår gåvoshop. Scanna med din mobilkamera den QR-kod nedan som passar. Du kan också swisha direkt till 9007063.

Du kan även bidra genom att betala in till bankgiro 900-7063. Märk din gåva antingen ”Gaza” eller ”Ukraina”.

Vad betyder siffran 17 000 i Gaza?

Till slut röstade FN:s säkerhetsråd igenom ett krav på omedelbar vapenvila i Gaza. Det är verkligen på tiden. Nu måste världen trycka på för att det ska bli verklighet. Samtidigt måste vi tänka på alla människor och öden som ryms bakom siffrorna vi hör.

Läs mer här
Bild tagen utomhus i Västerås, på Iryna som flytt från Ukraina.

”Ska vi tvingas tillbaka fast kriget inte är slut?”

Iryna har bott i Sverige i snart två år. Hon har skaffat jobb och bostad och betalat skatt. Men nya besked från Migrationsverket oroar. Kommer hon att tvingas tillbaka till en vardag med flyglarm och robotattacker? "Vi flydde hit för att få trygghet undan kriget. Men nu vet vi inte hur framtiden här ser ut. Vi är rädda, besvikna och desillusionerade."

Läs mer här

IM:s partner räddar liv i norra Gaza

Efter ett avbrott i kommunikationen har vi nu fått rapporter från vår partner Palestinian Medical Relief Society om att arbetet med att ge sjukvård i norra Gaza fortgår, trots de ohyggliga omständigheterna.

Läs mer här

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med IM:s nyhetsbrev! Registrera din e-postadress så får du vårt regelbundna nyhetsbrev med uppdateringar från våra verksamheter runt om i världen. Via nyhetsbrevet får du också inbjudningar till kurser och evenemang som vi anordnar.

Registrera dig