Testamentera

Låt ditt engagemang leva vidare

Du kanske redan har funderat på att testamentera till välgörenhet genom en organisation, fond eller stiftelse. Eller så vill du bara att arvet efter dig ska göra skillnad. Vi hjälper dig att förvalta ditt arv så att det gör skillnad för andra människors framtid.

 

Din testamentesgåva till oss används till att kämpa för barns rätt att gå i skolan, för kvinnors möjlighet att försörja sig, för fredliga och öppna samhällen och mycket mer. Vi har kommit långt, men mycket återstår att göra.

Din gåva spelar stor roll, oavsett belopp. Vi ser till att varje krona används på bästa möjliga sätt, så att du kan vara säker på att ditt arv blir till glädje för så många som möjligt. Ditt testamente kan göra stor skillnad.

Skriv ditt testamente online.
Tack vare ett samarbete med juristbyrån Lawly erbjuder nu IM en onlinetjänst där du enkelt kan skriva ditt testamente själv.

 

Ditt arv kan bli till utbildning

En gåva du testamenterar till oss bidrar bland annat till att barn med i utsatta grupper får gå i skolan. På bilden ser du flickor som tillhör det marginaliserade Natuwafolket i södra Nepal. Folkgruppen var fram tills för några år sedan nomader, men med stöd från IM har de kunnat bli bofasta och barnen har nu tillgång till utbildning och hälsovård.

Kontakt

Frågor & Svar - Testamentera

IM får sedan lång tid tillbaka testamentesgåvor från våra givare. Gåvorna står för över 20 procent av våra insamlade medel och har stor betydelse för att vi ska kunna fortsätta vår verksamhet runt om i världen. Läs mer om hur du testamenterar till IM här.

Nej, vi behöver inte dra av någon skatt från din gåva. Arvs- och gåvoskatt togs bort år 2004.

Dina pengar går till IMs arbete mot fattigdom och utanförskap världen över, så att människor kan förändra sitt liv med egen kraft. Om du vill veta mer om hur vi använder pengarna, till vem de går och hur vi vet att de kommer fram, läs vidare här.

Ditt förtroende är viktigt för oss och därför gör vi allt vi kan för att dina gåvor ska göra så stor skillnad som möjligt. Vi granskar verksamheten i våra regioner regelbundet och arbetar ständigt för att minimera risken att pengarna hamnar i fel händer. Vi gör interna och externa utvärderingar, analyserar risker och kopplar in revisorer på alla nivåer. IM har även ett 90-konto som säkerställer att våra insamlade medel fördelas rätt. Läs mer om hur vi använder pengarna.

I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy