Aktuellt

Senaste nyheter

Nu ska jag tala!

Kvinnan reser sig, harklar sig, rättar till den färgstarka, mönstrade klänningen, och börjar prata, lite tveksamt först men sedan med stark och klar röst. – Mitt namn är Rosa och nu ska jag tala. Jag tror…

26 jan, 2022

Mayafolket organiserar sig

I Totonicapan i Guatemalas högländer finns organisationen CDRO. I deras mötesrum hänger en laddad och komplicerad symbol på väggen. Den återkommer på pärmar, t-shirts och muggar. – Vad det är? säger Williams Chuc och skrattar lite….

26 jan, 2022

Fröbanker bevarar kultur och bekämpar fattigdom

Ceiba (som är knuten till IM:s partnerorganisation Redsag) driver bland annat fröbanker. Vid en av dessa utanför Solola i sydvästra Guatemala, står Luis Cumes klädd i jeans, skjorta och basebollkeps. Luis är ansvarig för fröbanken El…

25 jan, 2022

Senaste aktiviteter

feb
24

Årsmöte IM Umeå lokalförening

24 feb 18:30 - 19:30
Teams

IMs lokalförening i Umeå bjuder in till årsmöte. På grund av pandemiläget…

feb
21

Årsmöte IM Göteborg lokalförening

21 feb 18:00 - 19:30
Digitalt

Styrelsen för IM lokalförening i Göteborg inbjuder alla medlemmar till ordinarie årsmöte…

feb
17

Årsmöte IM Stockholm

17 feb 18:00 - 19:30
Digitalt via Microsoft teams

Hej, Välkommen till digitalt årsmöte torsdagen den 17 februari 2022 kl. 18.00. Anmälan till…

Tema – En trygg framtid

Vi vet att kvinnans roll är avgörande för att familjer och hela samhällen ska kunna lyftas ur fattigdom. Genom att stärka flickors och kvinnors rättigheter och möjligheter att skapa sig en trygg framtid läggs därför grunden för en mer rättvis och jämställd värld.

Det här numret av Medmänsklighet handlar om flickors och kvinnors rättigheter – och du kan läsa om hur du kan vara med och göra skillnad.