Hoppa till innehåll

Ekonomisk rättvisa

Vi vill att människor ska ha tillgång till, och kontroll över, ekonomiska resurser för att säkerställa sin överlevnad och värdighet.

Vårt uppdrag och vision

IM strävar efter en rättvis och medmänsklig värld där ekonomisk rättvisa är en grundpelare i arbetet. Vår vision är en värld utan fattigdom, där alla har mat för dagen, tak över huvudet och tillgång till utbildning och kunskap. 

Ekonomisk rättvisa i fokus

Vi identifierar ekonomisk rättvisa som avgörande för att minska klyftorna mellan rik och fattig, samt för att bekämpa andra former av ojämlikheter och utanförskap. Genom att arbeta för en omfördelning av makt och resurser strävar vi efter att alla ska ha lika rättigheter och möjligheter.

Gemensamt sparande skapar nya möjligheter

I byn Kavunguti i Malawi har en grupp kvinnor med små medel lyckats förbättra både sin egen och sina barns tillvaro. Hemligheten bakom? Utbildning och organisering i sparlånegrupp via IM:s partner. Och för en förut förtvivlad mamma har gruppen till och med varit livräddande.

Läs mer här

Våra löften och åtaganden

IM är en aktiv allierad som samlar röster från de som upplever orättvisor, för att säkerställa att deras röster hörs i beslutsfattande rum. Vi erkänner vikten av verklig representation och arbetar för att övervinna orättvisa system och mönster byggda på diskriminering och sexism.

Genom att ta ledningen för att främja ekonomisk rättvisa, social rättvisa och klimaträttvisa strävar IM efter att skapa en värld där alla människor har möjlighet att leva ett värdigt liv, fri från fattigdom och utanförskap.

Kvinna och hennes son

Antonia vill motivera kvinnliga entreprenörer

Med uthållighet, hårt arbete och en vilja att lära sig mer har Antonia Marisol Gonzalés fått sitt lilla familjeföretag att blomstra. Idag visar hon hur nyvunna kunskaper om bokashi har fått hennes blomkål att frodas, och hon berättar om hur hon hoppas att andra kvinnor ska våga ta steget och bli entreprenörer.

Läs artikel

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med IM:s nyhetsbrev! Registrera din e-postadress så får du vårt regelbundna nyhetsbrev med uppdateringar från våra verksamheter runt om i världen. Via nyhetsbrevet får du också inbjudningar till kurser och evenemang som vi anordnar.

Registrera dig