Hoppa till innehåll
Eld med nedsmälta vapen

Humanium Metal by IM

Vi smälter vapen för fred

Vi ser resultat

Humanium Metal påverkar människor och samhällen genom minskning av olagliga vapenflöden, global påverkan och rehabilitering av personer som drabbats av vapenvåld. Vi arbetar också för att förebygga vapenvåld och att stärka ungdomar så att de vågar välja våldsfria vägar – bort från gäng och kriminalitet.

Vår påverkan

Sverige har ett sår

Sverige har ett sår. Ett infekterat sår som sliter isär samhället. Barn och unga skjuter ihjäl varandra. Sorgen sprider sig. Människor misstänkliggörs och hela områden skuldbeläggs. Nu behöver vi lyssna på dem som drabbats av vapenvåldet. De har något att berätta.

Läs mer

Om Humanium Metal

Vapenrelaterat våld är ett globalt problem som slår hårt mot utvecklingsländer, något som länge varit uppenbart för IM och andra organisationer som arbetar med bistånd. Hösten 2016 lanserades Humanium Metal by IM som ett sätt att vända utvecklingen till något positivt.

Läs mer

Ett livsviktigt val

Varje minut skjuts en människa någonstans i världen. Varje minut. Ta in det.
Det innebär att en människa kommer att träffas av en kula medan du ser på just den här filmen.
En människa som är någons barn, någons förälder, någons livskamrat, någons älskade.
Du har möjlighet att ändra på det. När du köper en produkt i Humanium Metal gör du ett av de mest värdefulla val du kan göra.


För varje vapen du bidrar till att smälta ner går pengarna från de nya produkterna till något gott. De går till att rehabilitera människor som drabbats av skottskador och de går till att hjälpa människor som drabbats av funktionsnedsättningar till följd av väpnat våld att bygga upp sina liv igen. De går till att skapa våldsfria zoner där ungdomar kan ta sig ur gäng och det går till att bygga en global rörelse mot det dödliga vapenvåldet. Men framförallt går det till att rädda människoliv.


Nu har du chansen att göra ett livsviktigt val. Ta den.