Gåvoshop

Här hittar du gåvorna som sprider glädje samtidigt som de bidrar till en fredligare och medmänskligare värld. Varje gåva förändrar livet för någon.

Getkort – tryckt

Ge bort ett getkort och bidra till att jordbrukare får utbildning och ekonomiskt stöd…

300 kr

Getkort – digitalt

Ge bort ett  getkort och bidra till att jordbrukare får utbildning och ekonomiskt stöd…

300 kr

Honungsbikort – tryckt

Ge bort ett honungsbikort och bidra till att människor får utbildning i biodling och…

200 kr

Honungsbikort – digitalt

Ge bort ett honungsbikort och bidra till att människor får utbildning i biodling och…

200 kr

Griskort – tryckt

Ge bort ett supergriskort och bidra till att jordbrukare får utbildning och ekonomiskt stöd…

500 kr

Griskort – digitalt

Ge bort ett supergriskort och bidra till att jordbrukare får utbildning och ekonomiskt stöd…

500 kr

Framtidskort – tryckt

Ge bort ett vackert kort till någon du tycker om och var samtidigt med…

250 kr

Tackkort – tryckt

Det finns många anledningar att säga tack. Kanske vill du tacka vännen som har…

100 kr

Tackkort – digitalt

Det finns många anledningar att säga tack. Kanske vill du tacka vännen som har…

100 kr

Tygkasse Premium Britta

Premium tygkasse med dubbla handtag (både korta och långa) med invändig ficka, tillverkad i…

250 kr

Tygkasse Premium Urmila

Premium tygkasse med dubbla handtag (både korta och långa) med invändig ficka, tillverkad i…

250 kr

Tygkasse Premium Rejoice

Premium tygkasse med dubbla handtag (både korta och långa) med invändig ficka, tillverkad i…

250 kr

Humanium Metal Armband

Genom att köpa ett armband i Humanium Metal bidrar du till att ta bort…

995 kr

Handla hos våra partners

Frälsarkransen

Martin Lönnebo har valt att låta sin royalty för Frälsarkransen gå till Individuell Människohjälp där han inrättat en fond i sonen Jonas namn för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning. Radbandet tillverkas  i Indien av Tara Projects enligt bestämmelserna för Fair Trade.

A Good Humanium Metal Pen

We first came across the Humanium Metal project before its launch and we knew we had to get involved. 25% from each sale of A Good Humanium Metal Pen goes towards projects tackling violent crime and rebuilding conflicted-afflicted communities in El Salvador.

The Humanium Metal sculpture

I en samling gjord av Non-Violence Project presenteras nu den världsberömda skulpturen i en begränsad upplaga gjord av Humanium Metal. Skulpturen är en klassisk hyllning till ickevåld och fred och tillför genom samarbetet en extra symbolisk dimension.

TRIWA – Klockor

Den enda klockan i världen gjord av Humanium Metal, en metall gjord av nedsmälta illegala vapen. Syftet är att belysa problematiken med vapenrelaterat våld och samla in pengar till våldets offer.

ARILD LINKS X HUMANIUM METAL

Products made without illegal melted weapons. By purchasing a product from Humanium Metal, you are part of the solution and help finance more destruction programs of illegal weapons – take a stand!

#TOGETHERBAND

Spännet är tillverkat av Humanium Metal, återanvänt från nedsmälta beslagtagna illegala skjutvapen i Centralamerika. Dess produktion hjälper till att stoppa väpnat våld och återuppbygga konfliktdrabbade samhällen.

Vanliga frågor

Ett gåvokort är ett bevis på att du har köpt en symbolisk gåva från IM. När du har köpt ett gåvokort får du ett kvitto till den e-post du angett. Om du beställt digitalt gåvokort får du det som en bifogad pdf som du kan skriva ut och skriva en personlig hälsning på, eller som du kan mejla vidare till någon du vill uppvakta direkt.

Tryckt kort beställer du enkelt genom att klicka dig in på gåvokortets sida och kryssa i boxrutan överst. Då skickar vi dig ett fint dubbelvikt gåvokort tillsammans med ett vitt kuvert på posten som du sedan kan ge till någon i julklapp eller present. På insidan av kortet finns dels en text om vad pengarna går till, dels ett utrymme där du kan skriva en hälsning.

Du köper enklast dina gåvokort och IM-produkter här i IMs Gåvoshop.

 

Humanium Metal är världens första metall som skapats av nedsmälta illegala vapen och gjorts tillgänglig för kommersiell produktion. Genom att omvandla livsfarliga vapen till ofarlig råvara har IM lyckats ta fram en viktig produkt för att bekämpa våld och fattigdom. Intäkterna från försäljning och sponsorskap går tillbaka till de samhällen som drabbats av det väpnade våldet och bidrar på så sätt till hållbar utveckling i världen. Läs mer om Humanium Metal här.

Ja, det stämmer. När du lägger till ett fysiskt gåvobevis (ett tryckt kort) eller en produkt till ditt köp i IMs gåvoshop tillkommer det en administrationsavgift på 20 kronor per gåvobevis/produkt. Avgiften är max 60 kronor per beställning. Det innebär att:

  • Om du köper ett barnrättspaket i IMs Gåvoshop inklusive ett fysiskt gåvobevis blir summan 200 kr plus 20 kr i administrationsavgift, totalt 220 kronor.
  • Två produkter, ett armband och ett fysiskt gåvobevis ger 40 kr i administrationsavgift.
  • Tre produkter ger 60 kr i administrationsavgift.
  • Fyra eller fler produkter eller gåvobevis ger också 60 kr i administrationsavgift.

Om du beställer digitala gåvokort behöver du inte betala någon avgift.

Tyvärr hamnar det digitala gåvobeviset ibland i korgen för skräppost – kolla där. Finns det inte där får du höra av dig till oss så skickar vi ett nytt. Du når vår givarservice på info@imsweden.org eller telefon 046-32 99 30.