INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP SWEDISH DEVELOPMENT PARTNER

Det går att förändra världen! IM har arbetat med bistånd sedan 1938. Hur vi har gjort det har förändrats i takt med att ny kunskap tillkommit men vi har alltid varit närvarande och alltid utgått från individens rättigheter.


Vår bredd är vår styrka

IMs huvudkontor ligger i Lund, men vi är närvarande i de städer och länder där vi arbetar. Vi har fyra lokalkontor i Sverige och fem regionkontor runtom i världen. I de områden där vi arbetar har vi personal på plats som känner omgivningen och har djup kunskap om de behov som finns. Du kan klicka på våra regioner på kartan, eller välja ett land i rullisten, för att läsa mer om vårt biståndsarbete i världen.

IMs biståndsarbete sker i nära samarbete med lokala organisationer som stärker individer och samhällen genom hjälp till självhjälp.

Rättvis handel är ett sätt att bekämpa fattigdom. För IM är det självklart att människor ska ha en lön som går att leva på och goda arbetsförhållanden.

Integration är när två delar tillsammans bildar något större. Vi som bor här, vare sig vi är nya eller etablerade i landet, bygger Sverige tillsammans!