Hoppa till innehåll

Våra second hand-butiker

Genom att ta tillvara på materiella gåvor som skänks till oss kan vi sälja dem vidare så att de gör nytta för någon annan, på så sätt bidrar vi tillsammans till ett minskat klimatavtryck.

Överskottet från försäljningen går till IMs arbete inom social rättvisa, ekonomisk rättvisa och klimaträttvisa, både i Sverige och globalt. Second hand-butikerna drivs uteslutande av volontärer.

I en butik finns många spännande arbetsområden som exempelvis att stå i kassa och möta kunder, sortera och värdera inkommande gods, skyltning och marknadsföring. I och med att det finns många olika arbetsmoment finns det ofta något som passar den som vill engagera sig i second hand.

  • Vill du bli volontär inom en second hand butik eller besöka en second hand-butik på IM? På volontärsidan kan du se vilka lokalföreningar som bedriver verksamheten och vem du ska kontakta.
  • Vill du starta en ny second hand-butik så ta kontakt med styrelsen i den lokalförening din ort tillhör eller kontakta thomas.ericsson@imsweden.org för vidare stöd.

Besök våra butiker

Brittas second hand by IM

Brittas second hand by IM är en second hand-butik som öppnat i hjärtat av Malmö. På Möllevångsgatan 24 för att vara exakt! Butiken drivs av volontärer från IM:s lokalförening i Malmö. När du handlar i butiken bidrar du till IM:s arbete i Sverige och runtom i världen.

Mer information

IM-tian i Lund

IMs första second hand-butik finns i Lund, du hittar den på Spolegatan 10 A, tio minuters promenad från Lund C . Här hittar du alla typer av second hand-varor förutom möbler. Butiken drivs helt på volontärbasis och intäkterna går till IMs arbete runt om i världen.

Mer information