Bli medlem

IM är en medlemsorganisation där lokalföreningarna utgör stommen i medlemsdemokratin. Du kan själv välja hur du vill engagera dig, från stödmedlemskap till engagemang i verksamhet eller som förtroendevald.

Medlemmarna bestämmer

IM arbetar för en värld fri från fattigdom och utanförskap. Tack vare våra engagerade givare, volontärer, och som en av 17 ramorganisationer till Sida, har IM stora möjligheter att arbeta för en bättre värld. Hur IM ska arbeta är du som medlem med och bestämmer. Vi vill ha engagerade medlemmar som tycker och vill förändra!

Tillsammans kan vi förändra

Tillsammans med våra andra medlemmar är du med och bygger ett civilsamhälle med starka röster som aktivt tar ställning i frågor kring integration, diskriminering, fattigdom och samhällsutveckling. Något som just nu kanske är viktigare än på mycket länge. Engagera dig som medlem och var med och påverka hur en av Sveriges viktigaste organisationer arbetar. Bli medlem i dag och gör skillnad!

Som medlem hör du till någon av våra lokalföreningar

IMs verksamhet bedrivs av volontärer runt om i Sverige som är organiserade i lokalföreningar och lokala grupper. Lokalföreningarna är egna juridiska personer där det finns en styrelse som ansvarar för föreningens arbete och ekonomi. Lokala grupper är volontärer som samlas och gör saker tillsammans utan att vara organiserade som en lokalförening. Både lokalföreningar och lokala grupper arbetar efter IMs värderingar och följer IMs stadgar. Bli medlem i dag!

Nasrin Ebrahimi

Styrelseledamot i IM Stockholms lokalförening

”Jag är medlem i IM för att jag tycker om IMs aktiviteter och insatser som bidrar till mer medmänsklighet. IM brinner för ett bra samhälle”

Bli månadsgivare

Att bli IM-fadder innebär att du varje månad bidrar till en bättre värld. Du gör skillnad!

Bli volontär

Det finns många sätt att engagera sig på, och några timmar i veckan gör stor skillnad.

Livsviktiga gåvor

När du köper och ger bort en gåva från vår Gåvoshop hjälper du oss kämpa mot orättvisa och för en mer jämställd värld med fokus på kvinnor, barn och andra utsatta grupper.