Hjälp oss att försvara demokratin!

Demokratin är på många håll i världen akut hotad. Det är en utveckling som måste vändas NU och du kan vara med i den kampen.

Du behövs i kampen för demokratin. När demokratin backar för 15:e året i rad och människor som verkar inom civilsamhället rapporterar att de drabbas av hot, hat och våld, är läget inte bara allvarligt – det är akut. Vi behöver inte resa längre än till Ungern för att hitta det land som backat mest i demokratimätningar i världen och runtom i världen använder auktoritära ledare och regimer pandemin som en ursäkt för att attackera mänskliga rättigheter.

Ett medlemskap i IM är ett tydligt ställningstagande för demokrati och alla människors lika värde. Det är också din möjlighet att engagera dig och hjälpa oss att bygga ett starkt civilsamhälle här hemma i Sverige. Du kan vara med och göra skillnad för människor ute i världen som får sina röster tystade.

IMs demokratiarbete

För oss är demokratin något som måste vårdas och skyddas. En demokrati är någonting som går att rösta bort, men inte rösta tillbaka. Därför är det viktigt att alla angrepp mot demokratins grundläggande fri- och rättigheter motarbetas. Vill du veta mer hur IM som organisation arbetar med dessa frågor? Kanske är du nyfiken hur just du kan vara med och bidra till detta arbete?

Utbildning

I denna e-utbildning på en halvtimma går vi igenom hur demokratin är hotad idag och vad vi gör för att försvara den.

Bli medlem

Ett medlemskap i IM kostar 100 kronor per kalenderår. Vi vill gärna se dig som medlem!

Här finns vi

Vill du ta ditt engagemang ett steg längre och inte bara vara medlem? IM har lokalföreningar ända ifrån Malmö upp till Umeå. Våra engagerade medlemmar bedriver verksamhet i form av språkfikor, läxhjälp och kvinnogrupper.

Hitta den lokalförening som ligger närmast dig och var med och bygg ett starkt civilsamhälle!

Vanliga frågor

Här hittar du svar på vanliga frågor om IMs demokratiarbete.

Prenumerera på IMs nyhetsbrev

Här får du alltid den senaste informationen om vad som händer i IMs verksamhet.